Miniklerden büyük ders
Trakya Birlik İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, '˜hayvanlar' konusunu işledikleri derslerinde örnek bir proje geliştirdiler. Yaparak ve yaşayarak öğrenmek için anlamlı bir adım atan minik öğrenciler, harçlıklarını biriktirerek sokak hayvanları için mama satın aldılar. Okul çevresindeki yeşil alanda yaşayan sokak hayvanları için mama dağıtan öğrenciler, büyüklere adeta sokak hayvanları konusunda ders verdiler.
Trakya Birlik İlkokulu öğrencileri, örnek bir proje geliştirerek sokak hayvanlarına destek oldular. Kış aylarının soğuk günlerinde sokak hayvanlarının en çok sorun yaşadığı yemek bulma konusunda örnek bir proje geliştiren öğrenciler, 1. Murat Mahallesi'ndeki yeşil bir alana sokak hayvanları için mama bıraktılar.
Trakya Birlik İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin güzel bir örneğini sergileyerek, '˜hayvanlar' konusunu işledikleri derslerinde sokak hayvanları için proje geliştirdiler. Öğrenciler, sokak hayvanlarına mama satın almak amacıyla harçlıklarını biriktirirken; velilerin de desteğiyle birlikte etkinlik öncesi mamalar satın alındı. Trakya Birlik İlkokulu'ndan Anasınıfı Öğretmeni Ayça Göl ve velilerin nezaretinde sokak hayvanları için yeşil alana mama taşıyan öğrenciler, hazırladıkları kaplara el birliğiyle mamaları doldurdular. Mama kaplarını yeşil alanda bulunan sokak hayvanları için bırakılan kulübenin etrafına ve ağaçların altına bırakan öğrenciler, kuşlar için hazırladıkları yemleri de ağaçlara astılar.
Mamaların dağıtımının ardından etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Anasınıfı Öğretmeni Ayça Göl, projenin derste '˜hayvanlar' konusunun işlendiği sırada öğrencilerin fikirleriyle ortaya çıktığını belirterek; 'Derste hayvanlar konusunu işlerken, onlar için ne yapabileceğimizi konuşmaya başladık. Çocukların fikirleriyle de bu proje oluştu. Daha anlamlı bir hale gelmesi için kendi harçlıklarını biriktirerek hayvan maması almalarına karar verdik. Okul öncesinde yaparak ve yaşayarak öğrenmek en güzelidir. Bu nedenle biz de bunu uygulamaya çalıştık. Hem onlar için güzel bir anı olsun, hem de merhamet duygusunun oluşmaya başladığı en önemli yaşlardan biri okul öncesidir. Projemizde velilerimizden çok büyük destek aldık. Belki başka kişilere de örnek oluruz. Bizimki sadece bir başlangıç ve devamını da getirmeyi düşünüyoruz' ifadelerine yer verdi.
'Hayvanları çok seviyoruz'
Anasınıfı Öğrencisi Selen Akıncı ise projeye derste sınıf arkadaşlarıyla birlikte konuşarak karar verdiklerini söyleyerek; 'Aklımıza bu fikir geldi. Harçlıklarımızı boşa harcamayıp biriktirerek hayvanlara mama almaya karar verdik. Hayvanları çok seviyoruz' dedi. Açıklamaların ardından öğrenciler ile veliler, projeyi ölümsüzleştirmek amacıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.