Meriç Köprüsü'nde yol çalışması
Edirne Valiliği, restorasyon çalışması geçen yıl tamamlanan Meriç Köprüsü üzerindeki yolda, bakım ve onarım çalışması başlattı. Dün başlanılan çalışmalar kapsamında trafik zaman zaman tek şeritten devam ediyor.
Osmanlı Padişahı 1'inci Abdülmecit zamanında yapımına başlanan ve 1847'de tamamlanan Meriç Köprüsü üzerindeki yolda, Edirne Valiliği çalışma başlattı. Dün başlayan çalışmalar kapsamında şehir merkezinden Karaağaç istikametine gidişte ve dönüşte trafik zaman zaman tek şeride düşürülüyor. Çalışmaların kısa süre içersinde tamamlanması planlanırken, köprü yolu üzerinde bulunan taşlarda detaylı bir çalışma yapıldığı gözlendi.
GEÇEN YIL DA ÇALIŞMA YAPILMIŞTI
Geçen yıl Meriç Köprüsü üzerindeki yolda restore çalışması yapıldı ve 1,5 aylık çalışmanın ardından köprü Ekim ayında trafiğe açılmıştı. Çimento kullanılmadan tamamlanan çalışmalarda, köprülerin inşa edildikleri dönemdekine uygun kaymak kireç, taş tozu ve kum gibi malzemeler kullanılmıştı.