Köprülere uyduruk onarım

Edirne kent merkezinin, Karaağaç Mahallesi ile bağlantısını sağlayan en önemli yolun, Tunca ve Meriç tarihi köprülerindeki bölümlerinde meydana gelen hasarlar, mıcır ile kapatıldı. Tarihi köprülerin restorasyondan önce daha fazla zarar görmemesi amacıyla gerçekleştirilen çalışma sonrası yoğun trafik nedeniyle taşlar yaya bölümlerine taşarken oluşan yoğun toz bulutu ise dikkat çekiyor. Restorasyon ve trafiğe kapatılma çalışmalarının Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

TAKİP ET

Edirne kent merkezinin, Karaağaç Mahallesi ile bağlantısını sağlayan en önemli yollar olan Tunca ve Meriç tarihi köprülerinde meydana gelen hasarlar, mıcır ile kapatıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Mart ayında Lalezar Restoran'da düzenlenen toplantıda restorasyon çalışması ve köprülerin trafiğe kapatılması ile ilgili karara, bölgedeki işletme sahipleri tarafından tepki gösterilmesi üzerine çalışmalar ertelenirken; önceki gün tarihi köprüler, mıcır ile kaplandı.

Tarihi köprülerdeki hasarların geçici olarak kapatılması amacıyla mıcır kullanımının ardından köprüler oluşan trafik nedeniyle yoğun toz bulutu oluşurken; köprü zeminine yayılan mıcır taşları ise yayalar için tehlike oluşturuyor. Restorasyon ve trafiğe kapatılma çalışmalarının ertelenmesinin ardından çalışmalarda kullanılacak malzemelerin ise Tunca Nehri tarihi köprüsünün girişindeki boş alanda beklemeye devam etmesi dikkat çekti. Malzemeler, Mart ayından bu yana restorasyon çalışmasının başlaması amacıyla bekletiliyor.

Toplantıda restorasyon çalışması ve köprülerin trafiğe kapatılması işleminin 18 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirileceği açıklanmış; Karaağaç Mahallesi civarındaki işletmeciler ise çalışmaların turizm sezonunun başında başlamaması gerektiğini belirterek tepki göstermişlerdi. Tepkiler üzerine İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, restorasyon çalışmalarının tarihinin Temmuz ve Ağustos ayına alınması için Edirne Valiliği ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşeceğini söylemişti. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılmadığı toplantıda, restorasyon çalışması ile ilgili bilgi veren firma yetkilisi ise köprülerin toplam restorasyon sürecinin en az 2 ay süreceğini iddia etmişti. Restorasyon çalışmalarının Ramazan ayının ardından başlaması ve Temmuz ile Ağustos aylarında tamamlanması bekleniyor.