Koç yerine motosiklet kestiler

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapan Edirne, Kırkpınar Ağası'nın ardından yeni bir ağaya daha kavuştu. Edirne Belediyesi'nin destekleriyle Adrianapoli Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Edirne Motosiklet Festivali'nde Motosiklet Ağası seçildi. Seçimlerin sonucunda dünyadaki ilk motosiklet ağası olan Esat Baydar, kurban geleneğini devam ettirerek motosiklet kesti.

TAKİP ET


Edirne'de Adrianapoli Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Edirne Motosiklet Festivali (Motofest), dünyada bir ilke sahne oldu. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ev sahibi Edirne, Festival'in 3'üncü gününde gerçekleştirilen seçim ile yeni bir ağaya kavuştu. Motofest'te gerçekleştirilen seçimlerde tarihin ilk Motosiklet Ağası seçildi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağışta bulunularak ağalık ihalesine katılan adaylardan Esat Baydar, en yüksek bağışı yatırarak dünyadaki ilk Motosiklet Ağası oldu. Festival sahnesinde '˜Motosiklet Ağası' olarak açıklanan Baydar'a ağalık tespihi ve kasketi, Adrianapoli Motosiklet Kulübü Başkanı Mehmet Ramiz Nevrekop tarafından takdim edildi. Motosiklet Ağası Baydar, tespihini aldıktan sonra Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki gibi kurbanlık geleneğini de yerine getirdi. Baydar, motosiklet festivaline özel olarak testere ile motosiklet kesti.

Baydar'ın Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne yaptığı bağışın miktarı açıklanmazken, ağalık ihalesine Baydar'ın yanı sıra motosiklet camiası tarafından sevilen isimlerden biri olan Kadir Yenipazarlı'nın da katıldığı açıklandı. Yenipazarlı, Baydar'ı ilk tebrik eden isimlerden biri oldu. Motosiklet Ağası seçimlerinde Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ve Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi de Edirne'nin Kırkpınar Ağasından sonra yeni ağası olan Baydar'ı tebrik ettiler.

'Yolu Atatürk ile kesişen herkes yürürüz'

59 yaşındaki Baydar'ın, Motosiklet Ağası seçilmesinin ardından camiada ağabeylik görevi yaparak, bütünleştirici, birleştirici, bir araya getirici etkinlikler gerçekleştireceği açıklandı. Törende konuşma yapan Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Adrianapoli Motosiklet Kulübü Başkanı Mehmet Ramiz Nevrekop ve Motosiklet Ağası Esat Baydar'a teşekkür ederek; 'Sizleri tebrik ediyoruz. Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yolu Mustafa Kemal Atatürk ile kesişen herkesle, her yolda yürümeye hazırdır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum' ifadelerine yer verdi.

'Atatürk'ün topraklarına hoş geldiniz'

Çiftçi'nin konuşmasının ardından bir konuşma da Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır yaptı. Çakır, konuşmasında Trakya topraklarının Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştiren topraklar olduğunu söyleyerek; 'Şu anda o topraklardasınız. Bu toprakları bize vatan yapan, Kurtuluş Savaşı'nın ateşini buradan yakan Atatürk'ün yetiştiği topraklardasınız. Bir kez daha hoş geldiniz' dedi.

'Ortak paydamız motosiklet'

Törendeki son konuşmayı ise Motosiklet Ağası Esat Baydar yaptı. Baydar, konuşmasında Motosiklet Ağalığının sembolik bir ağalık olduğunu söyleyerek; 'Motosiklet Ağalığının amacı, bütün motorcuları birleştirmektir. Ortak paydamız zaten motosiklettir. Motosiklet etrafında birbirimizi kırmadan, kırgınlıkları, dargınlıkları silerek devam etmek' sözlerine yer verdi. Motofest, törenin ardından düzenlenen Dj performansları ve '˜Mary Jane' konseri ile devam etti. Motofest, dün gerçekleştirilen etkinliklerle de sona erdi.