Hoşaflı şehit anması
AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Saraçlar Caddesi'nde düzenlediği etkinlikte, Çanakkale'deki askerlerin yiyeceği olan ekmek ve hoşaf dağıttı.
Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle 18 Mart'ta Çanakkale'de yapılan törenlere katılan AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları dün de Edirne'nin Saraçlar Caddesi'nde bir anma etkinliği düzenledi. Atatürk Anıtı önünde stant kurulan stantta asker ve hemşire kıyafeti giyen gençlik kolu üyeleri bir süre saygı nöbeti tuttular. Daha sonra standa gelen AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, vatandaşlara Çanakkale savaşındaki askerlerin beslenme listesinde yer alan ekmek ve hoşaftan ikram ettiler.
'Onlara minnettarız'
Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Akmeşe 'Çanakkale Zaferi çok zor şartlar altında kazanılmış bir zaferdi. Herkesin gözü belki o zaman Türkiye'nin üzerindeydi ama Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi son günlerde, bizim toprağımızda gözü olanın gözünü çıkarırız. O en zor şartlarda bile kahraman Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal başkanlığında çok büyük bir zafere imza attılar. Cumhuriyetimiz kuruldu, bugünlere geldik, onlara minnettarız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.
'Edirne ecdat yadigarı'
Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz da şehitlerin çok zor şartlar altında mücadele ederek vatanı millete emanet ettiklerini söyledi. Uymaz; 'O günkü şartlarda çok zor mücadeleler vererek, bir kuru ekmeğe talim eden şehitlerimiz bu vatanı bize bıraktılar. Edirne de ecdat yadigarı, tarihi bir şehir. Biz de ecdadımızın bize emanet ettiği bu şehre hizmet etmek için yollara çıktık, çalışıyoruz. Yapacaklarımızı anlatıyoruz. Tarihi olan, başkentlik yapmış bu şehri tekrar Balkanlar'ın başkenti yapmak derdindeyiz, düşüncesindeyiz' diye konuştu.
AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kına ise görevlerinin tarihi, ataları ve o dönem çekilen zorlukları unutmadan yollarına devam edeceklerini söyledi.