ETB fuardan memnun
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, ETB üyelerinin, İzmir'de bu yıl 15'incisi düzenlenen AGROEXPO 2020'den Edirne'ye memnun döndüğünü söyledi. Öztürk, ETB üyelerinin tarım ve hayvancılık sektörünün geleceği ile ilgili bilgi edinme fırsatı yakaladığını belirtirken 'Trakya'daki tarımı daha ileri noktaya götürmek gibi amaçlarımız var' dedi. Öztürk, ETB üyelerinin tarım ve hayvancılık sektöründe gelişimlerinin devam etmesi amacıyla organizasyonlara katılmaya devam edeceklerini de ifade etti.
Edirne Ticaret Borsası (ETB), İzmir'de bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'ndan (AGROEXPO 2020) memnun döndü. 7 Şubat Cumartesi günü fuarı ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Fedai Canım başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve borsa üyelerinden yaklaşık 130 kişinin katıldığı heyet ile ziyaret eden ETB, tarım ve hayvancılık sektörünün geleceği ile ilgili bilgi edinme fırsatı yakaladı.
ETB heyeti, fuarın ardından Edirne'ye geri dönüş yaparken; ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, fuarla ilgili izlenimleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öztürk, ETB'nin fuar gibi organizasyonlara aylar öncesinden plan yaparak katıldıklarını söylerken; 'Yoğun bir kalabalıkla gerçekleştirdiğimiz fuarlar olduğu için hata olmaması, memnuniyetin yüksek olması açısından her türlü detayı organize ediyoruz. Organizasyonun sonunda üyelerimizle görüştüğümde; kendilerinde ciddi bir memnuniyet var. Bu da bizleri çok mutlu ediyor' ifadelerine yer verdi.
Öztürk, ETB'nin fuarlara katılmasındaki amaçlara dikkat çekerken; 'Biz fuarların özellikle üyelerimizin işlerinin gelişimi açısından, yeni teknolojileri görmeleri açısından, kaynaşmaları açısından çok faydalı olduğunu gözlemliyoruz. Bu fuarda da tarım ve hayvancılıktaki yeni gelişmeleri ve yeni teknolojileri çok yakından izleme şansı bulduk. Aynı zamanda firmaların da fuara özgü kampanyaları vardı. İhtiyacı olanlar orada alışveriş de yaptılar. Gerekli indirimlerin yapılması da ayrı bir kazanım oldu' dedi.
'Trakya tarımını ilerletmeyi amaçlıyoruz'
Türkiye ölçeğine bakıldığında Trakya bölgesinde yapılan tarım faaliyetlerinin ileri düzeyde olduğunu söyleyen Öztürk; 'Diğer taraftan da, '˜Biz tarımı iyi yapıyoruz' diyerek gelişime kapanmamız da çok doğru değil. Çünkü her yıl yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Bunları da takip etmemiz gerekiyor. Bizim fuar organizasyonlarımızda, özellikle bu gelişmeleri görerek; işlerimize entegre edip fayda sağlanması ve Trakya'daki tarımı daha ileri noktaya götürmek gibi amaçlarımız da var. Bu anlamda da çok faydalı olduğunu düşünüyorum' sözlerine yer verdi.
'Edirne çiftçisi ihtiyaçları biliyor'
Öztürk, tarımda verimin yakalanabilmesi için yapılması gerekenler olduğunu söylerken; 'Yönetebildiğimiz kısımlar var, yönetemediğimiz kısımlar var. Örneğin; iklim kısmı yönetemediğimiz bir kısım. Ama bitkinin ihtiyacı, iyi bakım, işlemleri zamanında yapmak konuları önemli olan kısımlar. Bunları da Trakya çiftçisi, Edirne çiftçisi çok iyi biliyor. Bu konularda da yeni çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları da yaptığımız bilgilendirme toplantılarıyla üyelerimize aktarıyoruz' dedi. Öztürk, ETB üyelerinin tarım ve hayvancılık sektöründe gelişimlerinin devam etmesi amacıyla organizasyonlara katılmaya devam edeceklerini de ifade etti.