Dünya Ciğer Günü önerisi
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği, 5'inci Olağan Genel Kurulu'nda oybirliğiyle güven tazeleyen Bahri Dinar ve ekibi, derneğin tüm dünyada tanındığına dikkat çekerek, Dünya Tava Ciğer Günü'nün ilan edilmesini istediklerini açıkladılar. Dinar, açıklamasında 'Tava ciğerin her yıl Edirne Belediyesi tarafından festivali yapılıyor, tapusu bizde, dünyanın en büyük tavası Guinness rekorlar kitabına girdi. Bundan sonra Dünya Tava Ciğer Günü'nün ilan edilmesini istiyoruz' dedi.
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği, 5'inci Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Bahri Dinar ve yönetim kurulu, dernek yönetimine yeniden aday olarak oybirliğiyle güven tazeledi.
Divan kurulunun seçiminin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan genel kurulda, yönetim, denetim ve bütçe raporları okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Raporların ibra edilmesinin ardından olağan genel kurula aday olan liste açıklandı.
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği'nin yönetim kurulu asil üyeliklerine Bahri Dinar, Arif Meriç, Selahattin Kalıpçinden, M. Kemal İmrak ve Saim Türk; yönetim kurulu yedek üyeliklerine Celal Baydar, Nadi Ersoy, Yunus Saç, Bayezid Sansı ve Yusuf Eren Engin'in adaylıkları açıkladı. Yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri genel kurulun oybirliğiyle kabul edildi. Dernek denetim kurulu asil üyeliklerine ise Recep Turan, Nedim İşcan ve Barış Zihir; yedek üyeliklerine de Zehra Ertene, Osman Ocak ve Cevat Işık'ın adaylıkları açıklandı. Denetim kurulu asil ve yedek üyeleri de genel kurulun oybirliğiyle kabul edildi.
'Dünya Tava Ciğer Günü ilan edilsin'
Dernek yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinin seçiminin ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşma yapan Bahri Dinar, olağan genel kurulun tamamlandığını belirterek, genel kurula teşekkür etti. Dinar, genel kurulun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği'nin bugün 5'inci olağan genel kurulunun gerçekleştirildiğini söyleyerek;'Derneğimiz artık sadece Türkiye'de değil, basın aracılığıyla dünya tarafından tanınan bir dernektir. Yaptığımız çalışmaları artık bütün dünya tanıyor. Dernek olarak 2 ay önce Japonya'ya program çektik. Bundan sonra bir tık daha ileriye gidiyoruz. Tava ciğerin her yıl Edirne Belediyesi tarafından festivali yapılıyor, tapusu bizde, dünyanın en büyük tavası Guinness rekorlar kitabına girdi. Bundan sonra Dünya Tava Ciğer Günü'nün ilan edilmesini istiyoruz. Yarından itibaren ilk toplantımızda karara bağlayacağız ve çalışmalarımıza başlayacağız. Dünyada hamburger günü var. Tarihimizi önümüzdeki toplantıda belirleyeceğiz. Marşını, festivalini tamamlamış ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş, coğrafi işareti olan tava ciğerin dünyadaki bir günde Dünya Tava Ciğer Günü ilan edilmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalara başlayacağız' dedi. Dinar'ın açıklamasının ardından katılımcılar oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlenerek dernek yönetim ve denetim kurulu üyelerini tebrik ettiler.