Vali Yunus Sezer, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi
Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anlamlı programda şehit yakınları ve gazilerle bir arada bulundu. Buluşma, Trakya Üniversitesi Meriç Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşti.
Programa Vali Sezer'e eşi Canan Sezer de katıldı. Etkinlik boyunca Sezer çifti konuklarla birebir ilgilenirken, şehit ailelerinin ve gazilerin duygu ve taleplerini dinleme fırsatı buldu.
Konuşmasında 15 Temmuz'un milletin yazdığı eşsiz bir direniş öyküsü olduğunu belirten Vali Sezer, 'O gece halkımız hiçbir çağrı beklemeden canı pahasına sokağa çıktı, ülkesine sahip çıktı. Bu birlik ve kararlılık, Türkiye'nin geleceğini yeniden inşa etti,' dedi.
Türk halkının 15 Temmuz'da darbecilerin karşısına dikildiğini vurgulayan Sezer, tankların önüne çıkan halkın, ülkeyi parçalamak isteyenlere izin vermediğini söyledi.
15 Temmuz'un milletin hafızasında bir kahramanlık sembolü olarak kalacağını dile getiren Sezer, 'O gece insanlar hiçbir talimat beklemeden sokaklara indi. Kimi bayrağını alıp çıktı, kimi ne bulduysa üzerine giyip koştu. Bugün üzerinden yıllar geçse de o sahneleri gözümüzde canlandırmak mümkün. Bu topraklar, şehit ve gazilerin fedakrlığıyla yoğrulmuştur ve ilelebet Türk yurdu olarak kalacaktır,' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin İslam coğrafyasındaki son siper olduğunu ifade eden Sezer, ülkenin korunmasının her bireyin sorumluluğu olduğunu belirtti. Sezer konuşmasını, 'Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi biz milletimize güveniriz. O gece de bu güvenin ne kadar yerinde olduğunu gördük. Her zorlukta fedakrlık göstermeyi bilen halkımıza, minnettarız. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve uzun ömür diliyorum,' sözleriyle tamamladı.
Programa AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Tuğgeneral Bülent Barış Sarp, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdem Karaman, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun'un yanı sıra kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Fahrettin Baydar