Çocuklara alternatif şenlik

Trakya Öğrenci Kolektifleri, 5 yıl önce Kaleiçi semtinde yılbaşı öncesi çocuklara hediye dağıtarak başlattığı ve geçen yıl şenliğe dönüştürdüğü '˜Okumuş insan halkın yanındadır' etkinliklerini, yeni yıla sayılı günler kala gerçekleştirdi. Yüzlerce çocuğun yüz boyama, balon şişirme, dans gibi atölyelere katıldığı şenlikte öğrencilerin dayanışma ile satın aldıkları oyuncaklar ve kitaplar da çocuklara yeni yıl hediyesi olarak dağıtıldı. Kolektif üyesi İsmet Berk Er, etkinlik ile çocuklara yılbaşı öncesi alternatif bir şenlik oluşturduklarını söyledi.

TAKİP ET

Trakya Öğrenci Kolektifleri, 5 yıl önce Edirne'nin Kaleiçi semtinde her yılbaşı öncesi düzenlediği '˜Okumuş insan halkın yanındadır' etkinliklerine devam ediyor. 2018-2019 döneminden itibaren Edirne Belediyesi Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi'nde düzenlenmeye başlayan etkinlikler, 2020 yılına sayılı günler kala düzenlenen şenlik ile devam etti.

Her yılbaşı öncesi özellikle alt gelir seviyesindeki mahallelerde şenlikler düzenleyerek çocuklara hediyeler dağıtan öğrenciler, dans atölyeleri, palyaço, yüz boyama gibi etkinlikler de çocukların yeni yıl öncesi unutulmaz bir gün geçirmelerini sağlıyorlar. Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi'nde dün gerçekleştirilen şenlikte de öğrenciler, yaklaşık 3 hafta önce hem üniversite öğrencilerinin harçlıklarından arttırdıkları, hem de kent merkezindeki işletmelerin desteğiyle satın aldıkları kitapları ve hediyeleri çocuklarla paylaştılar.

Trakya Öğrenci Kolektifleri Üyesi İsmet Berk Er, 5 yıl önce Kaleiçi semtinde oyuncak dağıtımı ile başlayan ve son 2 yıldır Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi'nde şenliğe dönüşen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunurken; 'Trakya Öğrenci Kolektifleri olarak bir hedefimiz var. Hedefimiz; bugün üniversitelerdeki bilime olan saldırıya karşı üniversitelilerin kaybetmeye başladığı aydın kimliğini tekrar kazandırmaktır. Üniversitenin bilim üreten kurum olması lazım. Ancak bugün meslek kursuna dönmüş durumdadır. Biz de bu amaçla üniversiteliler olarak aydın kimliğini yeniden inşa etmek için '˜Okumuş insan halkın yanındadır' diyerek yoksul mahallelerde şenlikler ve etkinlikler düzenliyoruz' ifadelerine yer verdi.

'Umut tohumları atıyoruz'

Er, Trakya Öğrenci Kolektiflerinin çocuk şenliklerinin yanı sıra yaz aylarında okullar açarak, afet bölgelerine de yardımlar gönderdiğini belirtirken; Bu kapsamda üniversitelilerin aydın kimliği vurgusunu mahallelerde yapıyoruz ve çocuk istismarının, ölümünün ve işçiliğinin arttığı bugünlerde çocuklara alternatif bir gün yaratıyoruz. Üniversitelilerin bunu yapmasının bir anlamı daha var. Üniversiteliler, mahallelere gelip buralarda çalıştıkça insanlar için daha güzel bir memleketin umut tohumlarını atıyoruz. Her sene düzenli olarak yaptığımız oyuncak dağıtımını 2 senedir şenlik havasında yapıyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de şenliğimizi Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi'nde yapıyoruz' dedi.

'Dayanışma ile oyuncak topladık'

Çocukların şenlik boyunca yüz boyamadan balon şişirmeye kadar birçok etkinliğe katıldığını söyleyen Er; 'Burada hatıra pankartı da hazırlıyoruz. Pankarta boyalı ellerini basarak dileklerini yazacaklar. Ayrıca çocuklar için dans atölyesi düzenleyerek dans öğreteceğiz. Şenliğimizin sonunda da çocuklara danışma ile topladığımız oyuncakları ve kitapları dağıtacağız. Oyuncakları ve kitapları hem öğrenciler kendi harçlıklarıyla, hem de fakültelerde, sınıflarda, kafelerde yaptığımız çağrılarla topladı. Kimini kendi cebimizden harçlığımızla, kimini de çevreden destekle toplamış olduk. Yaklaşık 3 haftadır üniversitelilerin çalışmalarıyla bu şenliği inşa ettik' sözlerine yer verdi.

'Alternatif bir şenlik kurduk'

Çocuk şenliğinde üniversite öğrencilerinin bulunmasının da özel bir anlam ifade ettiğini söyleyen Er; 'Çünkü yoksulluğun, ekonomik krizin ya da sıkıntıların arttığı bugünlerde üniversiteliler alternatifi kurarak buraya geliyorlar. Bugün alternatif bir hayat ve şenlik kurduk, yaz aylarında ise burada bir okul açmayı hedefliyoruz. Daha birçok farklı etkinlik yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda aslında topluma alternatif bir gelecek olduğunun sinyalini veriyoruz' dedi. Trakya Öğrenci Kolektiflerinin düzenlediği çocuk şenliği, 15.00-18.00 saatleri arasında Kaleiçi semtindeki çocukların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Yılbaşı öncesi doyasıya eğlenen çocuklar, yeni yıl hediyelerini de üniversite öğrencilerinden almanın mutluluğunu yaşadılar.