Arazöz alevler içinde kaldı

Keşan İlçesi'ne bağlı Mahmutköy'de meydana gelen orman yangını ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi ile söndürüldü. Alevlere müdahale eden bir arazözün devrilmesi sonucu 4 orman yangın söndürme işçisi yaralandı. Alevlerin arasında kalan arazöz ise saniyeler içinde kül oldu.

TAKİP ET

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Mahmutköy'de hasat edilmiş bir buğday tarlasındaki yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Rüzgrın etkisiyle büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kısa sürede alevlere müdahale etti.

Rüzgrın şiddetli ve nem oranının neredeyse sıfır olması alevlerin önünü kesmeye çalışan ekiplerin işini zorlaştırdı. Bölgeye orman genel müdürlüğüne bağlı 4 uçak ve 5 helikopterden oluşan hava unsurları sevk edildi. İlk etapta 22 arazöz ve yüzlerce orman yangın söndürme işçisinin bulunduğu ekiplerin sayısı dakikalar içerisinde arttı. Ayrıca ekiplere destek için ilçe itfaiye ekipleri de görev aldı.

Alevlere müdahale eden bir arazözün devrilmesi ile 4 orman yangın söndürme işçisi yaralandı. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer yaralıları kaldırıldıkları hastanede ziyaret etti.

Ekiplerin hızlı ve kararlı müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında 40 hektarlık alan zarar gördü.

Fahrettin Baydar