16 okula temiz belgesi
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam standartlarına uygun olan 16 okula, '˜Okulum Temiz' belgesi verdi. Belgeler, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı tarafından okul müdürlerine takdim edildi.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam standartlarına uygun olan okullara '˜Okulum Temiz' sertifikalarını dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde korona virüsü tedbirleri kapsamında düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve okul müdürleri katıldılar.
Okulum Temiz uygulaması ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 'Eğitim öğretim faaliyetleri sürecinde okul ve kurumlarımızda, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 'güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam' standartlarına uygun olarak yürütülmesi amacıyla 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında sürdürülebilir bir sistem yönetimi planlanmıştır. Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla '˜Okulum Temiz' belgelendirme programı yürütülmektedir. Okullarda hijyen ve sanitasyon kalitesinin geliştirilmesi ve ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması amacıyla bu süreçte Edirne il genelinde Müdürlüğümüze bağlı tüm okul ve kurumlarda 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu'na uygun olarak yönetim sistemleri oluşturulmuştur. Hijyen ve sanitasyon yönetim sistemlerine uygun eğitim faaliyetlerini sürdüren okullarımız belgelendirme başvurularını yaparak akreditasyon sürecine dahil olmaktadırlar' ifadelerine yer verildi.
16 OKULA BELGE
Edirne'deki okullarda yapılan tetkik faaliyeti sonucu belge almaya hak kazanan 16 okul ve kurula, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından '˜Okulum Temiz' belgelerinin takdim edildiği açıklandı.