Altın yatırımcıların yüzünü güldürüyor

Altın fiyatlarında yaşanan sert yükselişler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son zamanlardaki sert dalgalanmalar yatırımcıların kafasını karıştırırken, gram altın fiyatı 2 bin 468 liradan alıcı buluyor.

Altın yatırımcıların yüzünü güldürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda hemen her gün yeni bir rekor kıran gram altın dalgalı seyrediyor. Altın fiyatları yükselirken yatırımcısının da yüzü gülüyor.

Altının haftaya sert yükselişle başladığını belirten Edirneli Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, “ Altın fiyatları yukarı yönde hareket etmeye devam ediyor. Fiyatlar ani olarak düşebilir ama bu kısa süreli bir düşüştür. Bu düşüşler alım fırsatı sunar. Altın fiyatları 2 bin 500’leri gördü ve gördüğü yerde kalır.” Dedi.

Altının yukarı yönde hareket etmeye devam edeceğini aktaran Cömert, “Bundan sonra altın hep yukarı yönde hareket eder. Biz ilk etapta altınının 2 bin 200’lerde olacağını söylemiştik ve 2 bin 300 oldu. İkinci yarıda 2 bin 500 olacağını söylemiştik ve ikinci yarıya gelmeden 2 bin 500’leri gördük. İkinci yarıda altının gramını 2 bin 600 – 2 bin 700 lira civarında olmasını düşünüyoruz. Yılsonu ise 3 bin 500 olarak konuşuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Cömert, altının bu yıl yukarı yönde hareket edeceğini ve alıcısına kazandırmaya devam edeceğini belirtti.

Vatandaşları altına yatırım yapmaları konusunda uyaran Cömert, kimse altın yüksek diye bozdurayım demesin elindekiler sahip çıksın, yüksek diye de almamazlık yapılmasın çünkü altının daha da yukarı çıkacağını dile getirdi.

Cömert, gram altının satış fiyatının 2 bin 468, çeyrek altının satış fiyatının 4 bin 300, tam altının ise satış fiyatının 17 bin 964 lira olduğunu söyledi. Dilek Şahin