Almanya ve Bulgaristan'da toplanan yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor

Almanya ve Bulgaristan'da depremden etkilenenler için toplanan yardım malzemeleri, Türkiye'ye ulaştırıldı.

Almanya ve Bulgaristan'da toplanan yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tır ve kamyonlarla getirilen yardım malzemeleri, Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki yardım noktasına indirildi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Düren'den gelen Hasan Bulut, depremin ardından kardeşi ile yardım kampanyası başlattığını söyledi.

Kısa sürede çok sayıda yardım malzemesi topladıklarını belirten Bulut, "Milletimiz sağ olsun, yardımlar topladı. Diğer toplanan yardımlar da yolda geliyor. Battaniye, çocuk eşyası, çocuk bezi, elbiseler, ayakkabı ve botlar var. Çift şoför 34 saatte buraya ulaştık. Geçtiğimiz sınır kapılarında tüm ülkeler geçişlerde yardımcı oldu. Deprem herkesin başına gelebilir. Almanya'da da olabilir. Allah kimseye yaşatmasın." dedi.

Murat Bulut da depremi yaşayan şehirlerdeki insanların perişan olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin maddi ve manevi yanında olduklarını vurgulayan Bulut, "Almanya'da herkes çok üzülüyor Türkiye için. Buraya gelene kadar 4 devlet geçtik. Bize her konuda yardımcı oldular, herkes çok üzüldü ve bize yardım etmeye çalıştılar." diye konuştu.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve ilçelerde vatandaşların destekleriyle toplanan yardımlar, deprem bölgesine sevk ediliyor.

ANADOLU AJANSI