Almanya'da yaşayan gurbetçilerin topladığı yardım malzemeleri Türkiye'ye getirildi

Almanya'da yaşayan Türklerin depremden etkilenenler için topladığı yardım malzemeleri Türkiye'ye ulaştırıldı.

Almanya'da yaşayan gurbetçilerin topladığı yardım malzemeleri Türkiye'ye getirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bavyera eyaletindeki Sonthofen Oberallgäu kasabasından gelen araçlardaki malzemeler, Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki yardım noktasına indirildi.

Almanya'dan gelen Fahri Şahan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelere yardım için kampanya başlattıklarını söyledi.

Kısa sürede çok sayıda yardım malzemesi toplandığını belirten Şahan, "Dün akşam yola çıktık. Topladığımız malzemeleri getirdik. Almanya'da depolarımız doldu. Bunları indirip onları alıp tekrar geleceğiz. Bebek bezi olsun, battaniye olsun, giyecek olsun hepsi var. Büyükler için de getirdik." dedi.

Almanya'dan gelen Tekin Şentürk de 2 araç ve 4 şoförle yola çıktıklarını, yetkililerin kendilerini Kapıkule Sınır Kapısı'nda karşıladığını anlattı.

Deprem nedeniyle üzgün olduklarını ifade eden Şentürk, "Gerçekten acımız çok büyük. Elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Almanya'da öyle bir seferberlik oldu ki müthiş bir kenetlenme oldu. Yardım malzemesi topladığımız depolarımız doldu, bir depo daha açtık. İki tır yardım malzemesi buraya getirilmek için orada duruyor."

ANADOLU AJANSI