AKAR, 'SERHAT ŞEHRİ EDİRNE TARİHİMİZDE, SON DERECE ÖNEMLİ YERİ OLAN BİR KENT'

'2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programına katılmak üzere Edirne'ye gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kent valiliğini ziyaret etti. Akar burada, 'Serhat şehri Edirne, bizim tarihimizde, coğrafyamızda, mülki idaremizde son derece önemli yeri olan bir kent.' Açıklamasında bulundu.

AKAR, 'SERHAT ŞEHRİ EDİRNE TARİHİMİZDE, SON DERECE ÖNEMLİ YERİ OLAN BİR KENT'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programına katılmak üzere Edirne'ye gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kent valiliğini ziyaret etti. Savunma Bakanı Akar'ı kent Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık karşıladı. Akar ikili görüşmelere geçmeden önce valilik şeref defterini imzaladı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Akar, Edirne'nin Türk tarihinde, coğrafyasında ve mülki idaresinde son derece önemli bir yer olduğunu söyledi. Akar, 'Edirne, şanlı tarihimizin çok önemli izlerini taşıyor. Medeniyetimizin, bizim sanatımızın izlerini taşıyor. O bakımdan çok değerli. Batıda daha yeni yeni başlayan müzikle eğitimi, müzikle tedaviyi yüzyıllar öncesinden uygulamalarını yapmış, medeniyet örnekleriyle dolu bir şehrimiz.' Dedi.

                Savunma Bakanı Akar, valilik ziyaretinin ardından Cuma namazını kılmak üzere Üç Şerefeli Cami'ne geçti. Akar, namazın ardından restorasyon çalışmaları devam eden Selimiye Cami'ni ziyaret etti.