AFAD Gönüllüsü İl Genel Meclis üyeleri yola çıktı

Edirne İl Genel Meclisi AFAD Gönüllüleri olan Tamer Karadağ ve Mustafa Üstün deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

AFAD Gönüllüsü İl Genel Meclis üyeleri yola çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Bu deprem ne yazık ki vatandaşları uykuda yakaladı. Kaçma imkanları yoktu. İnşallah bu acı kaybı el birliği ile hep birlikte atlatırız.” İfadelerini kullandı.
         Edirne İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantılarının 4’ncü bileşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri öncesinde konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş,  dün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşanan ve 10 ilde hissedilen 7,7 şiddetindeki depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
         Vatandaşların acı bir sabaha uyandıklarını belirten Geçmiş, “Bu sabah acı bir olay ile uyandık. Merkez üssü Kahramanmaraş İlimizin Pazarcık İlçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğündeki yerin7 kilometre altında bir deprem meydana geldi. Deprem başta Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Samsun ve Trabzon'da hissedildi.  Depremin ardından ekipler bölgelerde yoğun çalışmalar sürdürüyor. Basından aldığımız bilgiye göre toplam 912 vefat 5 bin 385 yaralı ve enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 2 bin 70 ve 2 bin 818 bina sayısı olduğunu öğrendik. Bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Bu büyük felaketi en az kayıpla atlatmayı umut ediyor ve böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bu deprem ne yazık ki vatandaşları uykuda yakaladı. Kaçma imkanları yoktu. İnşallah bu acı kaybı el birliği ile hep birlikte atlatırız.” Şeklinde konuştu.
         “Edirne İl Genel Meclisinin gönüllü arama kurtarma üyeleri yola çıktı ”
Edirne İl Genel Meclis Üyelerinden AFAD gönüllüsü olanların deprem bölgesine yola çıktıklarını belirten Geçmiş, “Deprem bölgesine İl genel meclisinde AFAD gönüllüsü olan arkadaşımız kurtarma çalışmalarına yardım etmek için gittiler. Tamer Karadağ ve Mustafa Üstün arkadaşımız yola çıktı, bölgeye doğru hareket etmekteler. Mustafa Üstün arkadaşımız ayrıca bir madenci olmasından dolayı katkı vereceğini düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.   Barış Karapaça