'7,6 kilometrelik Pazarkule Bağlantı yolu kente büyük katkı sağlayacak'

TEM Edirne-Pazarkule Bağlantı Yolu'ndaki 7,6 kilometrelik çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık,Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Turgay Çolak'tan bilgi aldı.

'7,6 kilometrelik Pazarkule Bağlantı yolu kente büyük katkı sağlayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7,6 kilometrelik TEM Edirne-Pazarkule Bağlantı Yolu’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, buradaki çalışmalar tamamlandığında kente büyük katkı sağlanacağını söyledi.

Modernizasyon çalışmaları devam eden Pazarkule Sınır Kapısı'nda peron sayısı 3 giriş, 3 çıkış olmak üzere 6'ya çıkarılacak. Gümrük sahasının 4 bin metrekare olan kullanım alanı ise 22 bin metrekareye kadar genişletilecek.Pazarkule Sınır Kapısı'na bağlanan kara yolunda incelemede bulunan Vali Kırbıyık, yaptığı açıklamada, otoyol ile sınır kapısı arasındaki 7,6 kilometrelik yol çalışmasının aralıksız olarak devam ettiğini ifade etti.

"Gelecek yıl itibarıyla inşallah önemli bir mesafe kat etmiş olacağız"

Kavşak dâhil olmak üzere Yolun bir bölümünün tamamlandığını söyleyen ValiKırbıyık, "Diğer kısımdaki çalışmalar da devam ediyor. Gelecek yıl itibarıyla inşallah önemli bir mesafe kat etmiş olacağız. Nitelikli güzel bir iş oluyor. Tamamlandığında ilimize büyük katkı sağlayacağını, katma değer üreteceğini değerlendiriyoruz.Yol ve gümrük kapısı bittiğinde hakikaten ülkemize yakışır şekilde Yunanistan hududundan giriş, çıkış yapmak isteyenlere güzel bir hizmet ve altyapı sağlamış olacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kırbıyık, Gelecek yıl burada önemli bir mesafe kat etmiş olunacağının altını çizdi.

7,6 kilometrelik TEM Edirne Pazarkule yolunun çalışmalarını denetlediklerini söyleyen Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Turgay Çolak,bin 204 metrelik Yıldırım Beyazıt Viyadüğünü de tamamlayarak 7,6 kilometrelik Pazarkule Sınır Kapısı ile TEM arasını bitirip 2023 sonunda hizmete açmayı hedeflediklerini belirtti.

"Çalışmalarımızı hızlı şekilde tamamlayıp gelecek yıl buradan TEM otoyoluna bağlanacağız"

Önceki yıllarda bin 943 metrelik Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nü tamamladıklarını hatırlatan Çolak,  "Şimdi 1 kilometrelik Pazarkule ile Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü arasındaki kesimi de tek yön olarak açıyoruz. Hedefimiz 2023 yılına kadar bin 204 metrelik Yıldırım Beyazıt Viyadüğünü de tamamlayarak 7,6 kilometrelik yolumuzu Pazarkule Sınır Kapısı ile TEM arasını bitirip 2023 sonunda hizmete açmak olacaktır. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor. Herhangi bir problemimiz yok. Tüm alt yapı sorunlarımızı çözdük. Çalışmalarımızı hızlı şekilde tamamlayıp gelecek yıl buradan TEM otoyoluna bağlanacağız” ifadelerine yer verdi.

Vali Kırbıyık ve Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Çolak buradaki incelemelerinin ardından 47 kilometrelik Edirne - Kırklareli kara yolundaki çalışmaların yapıldığı kısma geçti.

Çift yön, bölünmüş olarak büyük bölümü tamamlanan kara yolunda kalan 12 kilometrelik kısmın çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen Vali Kırbıyık, "Kalan kısmın gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yolun tamamlanması her iki ilimizin ekonomik entegrasyonu, sosyal entegrasyonunu en üst seviyeye çıkaracak vatandaşlarımızın çok daha konforlu şekilde seyretmelerini sağlayacak" ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN