6 YILDA YAKALANIP ADALETE TESLİM EDİLEN FETÖ ZANLILARININ SAYISI 3 BİNİ AŞTI

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, köşeye sıkışan FETÖ'cüler adaletten kaçmanın yollarını aradı. Edirne'deki Yunanistan sınır hattı terör örgütü mensuplarının kaçış güzergâhları arasında yer aldı. 6 yılda Meriç kıyısında 3 binin üzerinde terör örgütü üyesi sınırı geçmeye çalışırken yakalandı.

6 YILDA YAKALANIP ADALETE TESLİM EDİLEN FETÖ ZANLILARININ SAYISI 3 BİNİ AŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a kaçmaya çalışıyor. 2016 yılında yapılan hain darbe girişiminin ardından düzensiz göçmenlerin arasına karışarak Avrupa'ya kaçmaya çalışan darbecilere Yunanistan kucak açıyor. Düzensiz göçmenlere karşı yapılan insanlık dışı davranışların yanı sıra FETÖ, PKK ve DEAŞ KPC üyelerine kucak açmasıyla dünya gündemine gelen Yunanistan bu stratejisiyle birlikte kendi vatandaşlarından da eleştiri topluyor.

Güvenlik güçleri Edirne'de önemli FETÖ'cüleri yakaladı.  2022 Haziran Ayı'nda Fetullahçı Terör Örgütü elebaşının yeğeni Sümeyye Gülen de Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Örgüt üyesi gülen ile birlikte PKK şüphelileri de Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Edirne'nin Meriç ilçesinde ekipler tarafından yakalanmıştı.

'Yunanistan FETÖ ve PKK'lıların yuvası haline geldi'

FETÖ, PKK ve DEAŞ KPC üyelerinin sınır hattı üzerinden Yunanistan'a kaçma çalışmasının Türk-Yunan ilişkilerinin üzerinde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Uluslararası ilişkiler Arş. Gör. Dr. Emirhan Kaya, 'Son dönemde de bu kaçak geçişlerin önlenmeye çalışılması, bu kaçakların özellikle teröristlerin yakalanması yine Türkiye'nin ilişkilerini ilgilendiriyor. Çünkü bildiğimiz gibi son dönemde Yunanistan'la ilişkilerimiz biraz daha kırılgan bir hal aldı. Bu yapı içerisinde teröristlerin de kaçak göçmenlerin de bu güzergahı kullanmasını son derece doğal olarak yorumlayabiliriz. Çünkü yine 2016 darbe girişimini hatırlarsak Yunanistan'ın bu noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne tabiri caizse sorun yaşatmaya başladığı aşikâr. Çünkü o dönem darbe girişiminin hemen ardından Yunanistan'a kaçan sekiz askeri firari darbeciler halen Türkiye'ye iade edilmedi. Son dönemde de bunların Avrupa'ya ve onun ötesinde Kanada'ya kaçtığı ile ilgili haberler yapıldı. Bu durumu gören insanlar da Yunanistan'ın bir terörist yuvası haline geldiğini, PKK'lılar ve özellikle FETÖ'cüler tarafından yuva olarak kullanılmaya başladığını gördükleri andan itibaren güzergahını Meriç Nehri ve adalar istikametine çevirdi. Bir an önce Yunanistan'a kaçma isteklerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. En çok da Ege Denizi'ni ve bulunduğumuz Edirne'yi kullanıyorlar.' Dedi.

FETÖ'cülerin özellikle düzensiz göçmenlerle birlikte hareket ettiğini ifade eden Kaya, gizlenmek için birlikte hareket ettiklerini vurguladı. Edirne'deki güzergahtan kaçmaya çalışanların, insan kaçakçılarının ve göçmenlerin hikayelerinin haberlere konu olduğunun altını çizen Kaya, özellikle Orta Doğu'dan gelen göçmenlerin Yunan görevliler tarafından denize itildiğini fakat terör örgütü mensuplarının kolayca ülkeye kaçak yollarla girebildiğini belirtti.

Terör örgütü mensuplarının daha kolay bir biçimde kabul görmesinin tüm dünyanın dikkatinden kaçmadığını söyleyen Kaya, terör örgütü mensuplarının Avrupa'ya geçişlerindeki kolaylığın aralarındaki ilişkilerin açığa çıkmasını sağladığını ifade etti.

'Yunanistan terör örgütü mensuplara kendi lehlerine kullanmak için sahip çıkıyor'

Örgüt içerisinde farklı pozisyonlarda bulunan kişilerin Yunanistan'a sığınma işlemleri daha kolay yürüttüğünü dile getiren Kaya, 'Yunanistan bu terör örgütü mensuplarına kendi lehlerine kullanmak için sahip çıkıyor. Bunun tarih sayfalarında birçok örneği de mevcut. İlk defa karşılaştığımız bir durum değil.Hatta yine yakın dönemde bir yapılan habere göre Yunanistan'da çıkan bir yangından ilk olarak FETÖ mensuplarının kurtarılması orada da tartışma konusu oldu. Bu kişilerin ne önceliği vardı bizim vatandaşlarımızdan önce yangından kurtarmaya çalışıyorsunuz gibi eleştiriler yapıldı. Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri FETÖ'cülerin kaçışlarında etkin rol oynuyor. Türkiye iade talebinde bulunmasına rağmen ülkeler her hangi bir girişimde bulunmuyor.' Şeklinde konuştu.

FETÖ'cülerin Türkiye'ye döndüklerinde adil yargılanma durumlarının söz konusu olmayacağı kanısında olduğunu aktaran Kaya, bu haklarının çiğneneceği ve insani muamelenin yapılmayacağı konusunda özellikle kamuoyunu yönlendirdiklerini kaydetti. Bunu gerekçe göstererek Avrupa ülkelerinin örgüt mensuplarına kucak açtığını ifade eden Kaya, tüm dünyanın bunu bildiğini belirtti.