465 KURSİYERE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER), İpsala ilçe merkezi ve 20 köyde 465 kursiyere ilk yardım eğitim verdi.

465 KURSİYERE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYEMER'den yapılan açıklamaya göre, "Bilinçli ve doğru ilk yardım hayat kurtarır" sloganıyla çalışmalar yürüten İYEMER, eğitimlerine devam ediyor. İpsala Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütülen eğitim programı kapsamında 20 köye gidilerek 465 kişiye ulaşıldı. Vatandaşlara, kalp krizi, yaralanmalar sonucunda ortaya çıkan ciddi kanamalar, arı sokmaları, hava yoluna yabancı cisim kaçması gibi durumlara karşı eğitim verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İYEMER Mesul Müdürü Ayten Ülgü Sünnetçiler, köylerde ilk yardım konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini bu kapsamda üç günlük temel ilk yardım eğitimi verildiğini belirtti.

İlk yardımın önemine değinen Sünnetçiler, şunları kaydetti: "İYEMER, Acil Sağlık Hizmetlerinin ulaşması bakımından dezavantajlı olarak değerlendirilebilen kırsal alanlarda yaşayan vatandaşları ilk yardım konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. Bizlere bu programı uygulama imkanı tanıyan Valimiz H. Kürşat Kıbıyık'a, Vali Yardımcımız Ali Uysal'a, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili'ye ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna'ya teşekkür ederiz. Bilinçli ve doğru ilk yardım hayat kurtarır."