36 yıl önce mezun olan sıra arkadaşları mezuniyet töreninde buluştu

19 Mayıs 1877 yılında kurulan Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları ve öğrencileri kuruluşunun 146'ncı yılında bir araya geldi. Kuruluşunun 146'ncı yılı dolayısıyla 36 yıl önce mezun olan öğrenciler düzenlenen törende okul arkadaşlarıyla bir araya geldi.

 36 yıl önce mezun olan sıra arkadaşları mezuniyet töreninde buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kuruluşunun 146’ncı yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Okul Bahçesinde bir araya gelen eski mezun ve meslek lisesinde öğrenim gören öğrenciler tarafından kortej yapılarak Atatürk anıtına bando eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.
         Atatürk anıtı önünde toplanan Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları ve öğrencileri Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tolga Ünal ve öğretmenler tarafından anıta çelenk sunumunun ardından tören sona erdi.
         Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tolga Ünal, “Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eski adıyla sanat okulu bu sene 146’ncı yılı ve mezunlar günü dolayısıyla bir araya geldik. Her yıl olduğu gibi Atatürk anıtında törenimizi gerçekleştirdik. Okulumuzda programımız mezunlarımız ve öğrencilerimiz ile devam ediyor. Mezunlarımız yine törenimize yoğun ilgi gösterdi. Çok mutlu ve gururlu bir aileyiz. Bu sene farklı olarak kendi öğrencilerimizin de mezuniyetlerini aynı tarihe denk getirdik. Okulumuzda geçmiş dönem mezunları ve bu dönem mezun olan öğrencilerimiz bir arada olacaklar. 40 yılı geçen mezunlara da plaket takdim edeceğiz. Son olarak da öğrencilerimize pilav ikram ederek etkinliğimizi tamamlayacağız.” Şeklinde konuştu.
         Bir önceki dönem Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve 1971-1972 mezunlarından Remzi Çınarkök, “Okulumuzun mezunlarının bir araya gelmesini sağlamak adına mezunlarımızla birlikte bu etkinlikleri tekrar canlandırdık. Şuanda 2018’de kurduğumuz Edirne Sanat okulu ve Mezunları ve Yetişenler Derneği başkanlığını yürütüyorum. Türkiye’nin değişik noktalarından bundan en az 40 yıl önce mezun olan arkadaşlarımız da var. Onları bir şekilde derneğimiz aracılığıyla haberdar ediyoruz. Eski anılarımızı tazelemek üzere okulumuzda bir araya geliyoruz. Okulumuzda kardeşliği, samimiyeti ve dostluğu sürdürmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.

         Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlarından Hüseyin Ülker, “ 36 yıl sonra okul arkadaşlarımızla bir araya geldik. Malum az değil daha dün 18 yaşındayken 55 yaşına geldik. 36 yıl sonra okul sıralarında oturduğumuz arkadaşlarımızla bir araya gelmek kelimelerle anlatılacak gibi değil. Endüstri meslek liselerinin en güzel dönemlerini yaşamışız gerçekten, ülkemizin özellikle sanayisine çok büyük emek vermiş mezunları olmak çok gurur verici bir durum. Aramızdan çürük elma çıkmamış olması ayrı bir güzellik. Bu okuldan mezun olduğum için çok mutluyum.” İfadelerine yer verdi. Barış Karapaça