36'cı Akademik Yıl Başladı

Trakya Üniversitesi, Balkan Kongre Merkezi'nde dün gerçekleştirilen tören ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı akademik açılışını yaptı. Törende konuşma yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi'nin 1982 kuruluşlu olduğunu belirterek ' Şu anda toplam 49 bin öğrencisi, 2 bin 600 yabancı öğrencisiyle bünyesinden Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareliyi çıkarmış bir üniversite olarak 36 yaşında eğitim-öğretim hayatına, toplum katkısına devam ediyor' dedi. Törende TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu ise akademik yılın ilk dersini '˜Akademik Mikroçevre ve Mentorun Önemi' konusunda gerçekleştirdi.

36'cı Akademik Yıl Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi, dün gerçekleştirilen törenle 2017-2018 eğitim öğretim yılı akademik açılışını yaptı. Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Trakya Üniversitesi Dekanları, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.
                Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası'nın yönetiminde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende; Doç. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki orkestra katılımcılara unutulmayacak bir konser verdi. Balkan Senfoni Orkestrası'nın performansı katılımcılar tarafından beğeniyle izlenirken, Doç. Zafer, konser boyunca hem orkestranın hem de dinleyicilerin yönetimini gerçekleştirerek açılışa özel bir performans sergiledi.
                Balkan Senfoni Orkestrası konserinin ardından törende Trakya Üniversitesi Halk Oyunları ekibi de gösterilerini sundular. Davul şovuyla başlayan gösteri, halk oyunları ekibinin üstün performansıyla devam etti. Katılımcılar tarafından beğeniyle izlenen gösterinin ardından törende Trakya Üniversitesi tanıtım sunumu gösterildi. Sunumun ardından törende Trakya Üniversitesi akademik açılışı nedeniyle mesaj gönderen Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı okundu.
'36 yaşında eğitim-öğretim hayatına devam ediyor'
                Yıldırım'ın mesajının ardından törenin açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı. Tabakoğlu, konuşmasında Trakya Üniversitesi'nin 1982 kuruluşlu olduğunu belirterek; ' Şu anda toplam 49 bin öğrencisi, 2 bin 600 yabancı öğrencisiyle bünyesinden Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli'yi çıkarmış bir üniversite olarak 36 yaşında eğitim-öğretim hayatına, toplum katkısına devam ediyor. Bulunduğumuz Edirne, tarihi olarak medeniyetimizin çok önemli dönemlerinin yaşandığı bir yer. Bir kere bir başkenttir. '˜Bir yer başkent oldu mu bir daha susmaz' derler. Balkanlar'ı ve İstanbul'u fethetmiş bir şehir, Fatih'i yetiştirmiş bir şehir ve beylikten imparatorluğa geçtiğimiz bir şehirdir' ifadelerine yer verdi.
'Yükümlülüğümüz yüksektir'
                Tabakoğlu, konuşmasında Edirne'nin tarihi eserleri, yaşanmışlıkları ve her yerindeki önemli ayrıntılarıyla ilham olmaya devam ettiğini söyleyerek; 'Bu büyük şeyleri başarmış şehir de yine büyük şeyler başarma arzusu uyandırıyor. Böyle büyük bir şehrin üniversitesi olarak da yükümlülüğümüz yüksektir. İstiyoruz ki yine çok uluslu, çok milletli, çok farklı görüşleri de yönetebilecek; o imparatorluk oluşturacak değerleri tekrar simüle edebilecek bir anlayışla buradan bir uyanış uyandıralım ve Türkiye Cumhuriyeti'mize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tekrar Türkiye Cumhuriyeti olarak ileride daha güzel günleri hedefleyen bir üniversite olmak istiyoruz. Bunu başarmış bir ilde başarabileceğimizi biliyoruz' dedi.
'2023'de 10 bin olmasını istiyoruz'
                Trakya Üniversitesi'nin birkaç misyonu olduğunu söyleyen Tabakoğlu; 'Biri Balkanlar. Buradaki etkinliğimizin artmasını istiyoruz. Balkan Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri idik, şimdi Yönetim Kurulu Kalıcı Üyesiyiz. Sofya'da yaptığımız toplantıdan sonra önümüzdeki toplantı Kalkandelen'de yapılacak. 12 ülkenin 61 üniversitesinin üye olduğu bu topluluğun çalışmalarını destekliyor ve geliştirmek istiyoruz. 2 bin 600 yabancı öğrencimiz var. Geçen sene 2 bin 300'dü. Bu yıl yaklaşık yüzde 20 artışla hizmet veriyoruz ve bunların pek çoğu Balkan öğrencileridir. İnşallah 2023'de 10 bin olmasını istiyoruz. Harçları indirdik, her türlü kolaylığı sağlıyoruz' sözlerine yer verdi.
'Devamlı geliştirecek bir sistem kurma peşindeyiz'
                Tabakoğlu, konuşmasında Trakya Üniversitesi olarak yemek bursu, '˜Bir Öğrenci de Sen Okut' kampanyası ve part time çalıştırılanlarla birlikte yaklaşık bin öğrenciye destek olduklarını açıklayarak; 'Onları özgüveni yüksek, girişimci ruhla, yeni neslin argümanlarıyla yetiştirip; onlara ülkemizin geleceği gözüyle baktığımız için en iyi şekilde yetiştirmekle kendimizi yükümlü hissediyoruz. Bölgemizin sorunlarına bilimsel araştırmalarla destek olmaya çalışıyoruz. Tüm Balkanları içine alan Bin 100 yataklı hastanemizle ciddi bir sağlık hizmeti veriyoruz. Tamamen sil baştan yeniliyoruz. YÖK'ün de bize yardımcı olduğu kalite yolculuğuyla bütün süreçler tek tek elden geçiriliyor ve değerlendiriliyor. Bu kurumu tekrar yenileyecek her türlü tedbiri ele alıyoruz. Devamlı iyileştirecek ve geliştirecek bir sistem kurma peşindeyiz. Bu sevinçli günümüze tekrar katıldığınız için teşekkür ediyorum' dedi.
 
                Tabakoğlu'nun konuşmasının ardından törende Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu,  akademik yılın ilk dersini '˜Akademik Mikroçevre ve Mentorun Önemi' konusunda gerçekleştirdi

Bakmadan Geçme