3 boyutlu '˜coğrafya' dokunuşu
Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Coğrafya Öğretmeni Belgin Feyza Kurçenli, öğrencilerine '˜yaparak ve dokunarak' öğrenme metodu Coğrafya'yı öğretiyor. Kurçenli, öğrencileriyle birlikte 1,5 ay boyunca hazırladığı '˜Coğrafya' sergisini Sosyal Bilimler Lisesi'nde açarak örnek bir projeye imza attı.
Edirne'de 18 yıldır öğretmenlik yapan Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Coğrafya Öğretmeni Belgin Feyza Kurçenli, öğrencileriyle birlikte hazırladığı 3 boyutlu '˜Coğrafya' sergisi ile yaparak öğrenme metodunda örnek bir projeye imza attı. Kurçenli, öğrencileriyle birlikte 1,5 ay boyunca emek vererek hazırladığı sergiyi, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi'nde gösterime sundu. Deprem haritası katmanlarından atıklar ve geri dönüşüm sürelerine, Türkiye tahıl ürünleri haritasından doğal afetlere, Edirne'nin ilçelerinden Türkiye'nin dağlarına ve atmosfer katmanlarına kadar pek çok projenin 3 boyutlu tasarımlarının yer aldığı sergide Japon, Hint ve Güney Kore kültürü de öğrenciler tarafından hazırlanan kıyafetleriyle tanıtıldı.
Beğeni toplayan sergi ile ilgili bilgi veren Kurçenli, sergiyi Edirne Sosyal Bilimler öğrencilerinin Coğrafya dersinde yaparak öğrenme metoduyla hazırladığını söyleyerek; '8 sınıf ile başlattığımız bu projede, coğrafya dersini daha anlaşılabilir yaparak ve dokunarak daha başarılı bir öğrenme gerçekleştirdik. Coğrafya'nın amacı; doğal çevre ile insan arasındaki uyumdur. Doğal çevreyi daha iyi algılamak için böyle bir projeyi 1,5 aylık bir çalışma ile gerçekleştirdik. Projede bu maketlerin yanı sıra öğrencilerin Uzak Doğu Kültürlerini merak etmelerinden dolayı en çok ilgi çeken Japon, Hint ve Güney Kore kültürünü kostümler, müzikler, coğrafi özellikleri ve yemekleriyle tanıtım sunumu gerçekleştirdik. Bu bölüm de büyük beğeni aldı' ifadelerine yer verdi. Kurçenli, yaklaşık 200 öğrenci tarafından hazırlanan projelerin tasarımlarının hem öğrencilere hem de kendisine ait olduğunu söyledi.