23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 7 ülkeden ekip gösteri yapacak

Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Balkan Çocuk Şenliğinde çeşitli etkinliklere yer verilecek ve 7 farklı ülkeden gelecek ekip gösteri yapacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 7 ülkeden ekip gösteri yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın etkinlik programı belli oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Balkan Çocuk Şenliği Edirne’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İl Kutlama Komitesi’nce hazırlanan Kutlama Programı’na göre, 22 Nisan 2024 Pazartesi günü 16.45-17.30 saatleri arasında, Gölet Mevkiinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” temalı uçurtma şenliği düzenlenecek.

23 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00’da İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı başkanlığında Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu Müdürü Mustafa Anıl Çıtak, 1 öğretmen, 2 kız ve 1 erkek öğrenci ile Vali Yunus Sezer’i makamında ziyaret edecek.

Saat 10.15’te İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı başkanlığında Balkan Çocuk Şenliğine katılan misafir ülkeler ile illerden gelen 1 idareci ve 2 öğrenci Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Yunus Sezer tarafından kabul edilecek.

Saat 10.30’da ise Valilik binası önünden başlayarak Hükümet Caddesi’ni takiben Atatürk Anıtı’nda son bulan “Balkan Çocuk Şenliği Yürüyüşü” yapılacak.

Ardından ise Atatürk Anıtı’nda Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirilecek.  Program Saraçlar Caddesi'nde kurulan platformda “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Balkan Çocuk Şenliği” törenleri ile devam edecek.

Saraçlar Caddesi’nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören programı saat 11.00-11.05 Çocuklar adına konuşma, (Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu öğrencisi Yiğit Kağan Duran),11.05-11.10 günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından yapılacak.

Saat 11.10-11.20 arasındaki Ödül Töreni’nde İlkokullar arasında düzenlenen resim, Ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Ödül töreninden sonra şiir yarışmasında birinci olan öğrenci eserini okuyacak.

Saat 11.30’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Balkan Çocuk Şenliği programı başlayacak.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce 28 Nisan’a kadar sürecek çeşitli spor turnuvaları düzenlenecek. İl Kültür Turizm Müdürlüğü de kutlama haftasında birçok sergi ve etkinlik yapacak.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar