22'nci yıla 2 sergi

Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin 22'nci açılış yıldönümü, Turhan Ülgüdür'ün '˜Gözümden Yansıyanlar' ve Murat Öztürk'ün '˜Doğa Tarih ve İnsan' konulu fotoğraf sergilerinin açılışı ile kutlandı. Ramazan ayı nedeniyle tören düzenlenmeyen etkinliklerde, fotoğrafseverler ve ziyaretçiler için 2 sergide toplam 57 fotoğraf gösterime girdi. Bir hafta boyunca açık kalacak sergilerde Edirne'nin tarihi mekanlarının yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve Bulgaristan'da çekimi gerçekleştirilen fotoğraflar yer alıyor.

22'nci yıla 2 sergi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin 22'nci açılış yıldönümü, 2 farklı fotoğraf sergisinin açılışı ile kutlandı. Sağlık Müzesi'nin açılış yıldönümünün Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle kutlama törenleri gerçekleştirilmezken; yıldönümünün anlam ve önemini hatırlamak amacıyla fotoğraf sanatçıları Turhan Ülgüdür ve Murat Öztürk'ün sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Turhan Ülgüdür'ün '˜Gözümden Yansıyanlar' ve Murat Öztürk'ün '˜Doğa Tarih ve İnsan' konulu fotoğraf sergilerinin müze girişinde gerçekleştirilen açılış törenine Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı ve fotoğrafseverler katıldılar. Törende açılış konuşması yapan Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin kuruluş yıldönümünün 2019 yılında mübarek Ramazan ayına denk gelmesinin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtirken; 'Bu vesileyle Sağlık Müze'mizde 2 fotoğraf sergisi düzenlenmektedir. Çok değerli fotoğraf sanatçılarımız Sayın Turhan Ülgüdür ve Sayın Murat Öztürk'ü açmış oldukları bu önemli sergiyi bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyoruz' ifadelerine yer verdi.

                Akıncı, konuşmasında Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin açılmasında önemli katkıları olan Dr. Ratip Kazancıgil ve Ordinaryus Prof. Dr. Süheyl Ünver'i de anarken; 'Kuruluş yıldönümü denince akla rahmetli Dr. Ratip Kazancıgil geliyor. Rahmetliyi, bu mübarek ayda rahmet ile anıyorum, mekânı cennet olsun. Ordinaryus Prof. Dr. Süheyl Ünver ile birlikte 1970'li yıllarda harabe olan Sultan II. Bayezid Külliyesi'ni ihya edip, Trakya Üniversitesi'ne kazandırılmasında büyük çabalar sarf eden ve fikir mücadelesi yürüten bu iki önemli şahsiyeti ve Trakya Üniversitesi'nin kuruluşundan günümüze kadar gelen rektörlerimizi, burada görev yapan personelimizi saygıyla yâd ediyorum' dedi. Akıncı'nın konuşmasının ardından sergiler, kurdelenin kesimi ile açıldı.

İlk kişisel sergisi

                '˜Gözümden Yansıyanlar' fotoğraf sergisinde fotoğrafseverler için 31 adet fotoğrafını gösterime sunan fotoğraf sanatçısı Turhan Ülgüdür, yaklaşık 5 yıldır fotoğraf çekimi gerçekleştirdiğini söylerken; 'Serginin oluşması yaklaşık 2 yılımı aldı. İlk defa bir sergi açtım. Edirne'nin güzel yönlerini yansıtmaya çalışıyoruz. Tarihi mekânlar, köprüler, camiler, mimariler yer alıyor. İlk sergim olmasının da heyecanını yaşıyorum. Edirne fotoğrafları üzerine arşivim oluştu ve ilk sergimi açmaya karar verdim. Hoşuma hoş gelenleri ve insanlara yansıtmak istediklerimi göstermeyi amaçlıyorum. Bu sergiyle birlikte önümüzdeki dönemde daha farklı projeler ve sergilerle birlikte fotoğrafseverlerle buluşmayı istiyorum' sözlerine yer verdi.

'Gün doğumu ve batımının en güzel şehri'

                Ülgüdür, Edirne'nin tarihi bir kent olarak fotoğraf sanatçıları için çok güzel bir mekân sunduğunu belirtirken; 'Özellikle dışarıdan gelen fotoğrafçılar için çok güzel bir kent. Tarihi dokusuyla birlikte fotoğraf elde edilebilecek çok mekân var. Edirne, sabah gün doğumu ve akşam gün batımının en güzel görülebileceği yerdir. Biz de fotoğraf sanatçıları olarak elimizden geldiğince Edirne'yi tanıtmaya çalışıyoruz' dedi.

'Görülmeyeni göstermeye çalışıyorum'

                '˜Doğa Tarih ve İnsan' sergisi ile fotoğrafseverlere 3'üncü kişisel sergisini sunan fotoğraf sanatçısı Murat Öztürk ise 15 yıldan bugüne fotoğraf çekmeye devam ettiğini açıklarken; 'Uluslararası ve ulusal sergilere de fotoğraflarımla katıldım. Avrupa Birliği projeleriyle birlikte Bulgaristan'da fotoğraf çekimleri yaptım ve sergilere katıldım. Türkiye'de Kuşadası ve Nevşehir Belediyeleri gibi belediyelerin düzenlediği sergilere de fotoğraf gönderdim. Yaklaşık 10 tane sergide bulundum. Bugünkü sergim de üçüncü kişisel sergim oluyor. Bu sergimin tam anlamıyla tarzımı yansıttığını düşünüyorum. Fotoğraflarımda doğa, tarih ve insan konseptinin en az 2 tanesini kullanmaya çalışıyorum. Uzun pozlama yöntemine geçmeye başladım. Tarzımı değiştirmeye başladım. Daha çok görülmeyeni göstermeye çalışıyorum' ifadelerine yer verdi.

'Fotoğrafçılar için pahabiçilemez bir şehir'

                Sergide 26 fotoğrafı gösterime sunduğunu açıklayan Öztürk; '3-4 yıldır da sergi açmıyordum ve elimde birikmiş birçok fotoğraf vardı. Hakan Akıncı'nın teklifiyle birlikte bu sergiyi açtım. Fotoğrafların 13'ü Türkiye'de, 13'ü Bulgaristan'da çekildi. Fotoğraflarımda altın orandan ziyade, dolu olmasını istiyorum. Edirne, fotoğraf için çok zengin bir kent. Fotoğrafçılar için çok fazla malzeme var. Edirne'nin 4 mevsimini fotoğraflamak isterdim. Doğa, tarih ve insan konusunu çalıştığım için Edirne'de tarihe doydum diyebilirim. Farklı açılar arıyorum ve Edirne bunun için bile zengin. Ben 24 senedir Edirne'de yaşıyorum ve bazı şeyler artık normal geliyor. Ama dışarıdan gelen fotoğraf meraklıları için Edirne pahabiçilemez bir şehirdir. Burada 7 gün 24 saat fotoğraf çekebilirler' dedi. Sergiler, bir hafta boyunca fotoğrafseverler ve ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. 

Bakmadan Geçme