• Haberler
  • Edirne
  • İl Genel Meclisi'nde tarıma dayalı yatırımlar arttırıldı

İl Genel Meclisi'nde tarıma dayalı yatırımlar arttırıldı

Edirne İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde 2024 Mali Yılı Yatırım Programı görüşüldü. Bir önceki toplantıda görüşülerek karara bağlanan bütçede meclis üyelerinin verdiği dilekçe ile değişikliğe gidilerek sulama yatırımları arttırıldı.

İl Genel Meclisi'nde tarıma dayalı yatırımlar arttırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi bütçe görüşmelerinin yapıldığı Kasım ayı toplantıları sona erdi. Edirne İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 19. Birleşiminde Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının son birleşiminde 2024 mali yılı yatırım programı görüşüldü. Komisyonlara havale edilerek kabul edilen raporlar, ayrı ayrı meclis üyelerinin oylarına sunularak kabul edildi.

İl Genel Meclisi üyeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna yatırım programında değişiklik yapılması için dilekçe verdi. Verilen dilekçe sonrasında bütçede değişikliğe gidildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç tarafından okunan raporda, kanalizasyon bakım ve onarım giderleri bütçesinden 1 milyon 500 bin TL alınarak yol üstü cevizlik alanına ve Hatipköy cevizlik alanına sulama yapılması projesinin yaptırım programına alınmasına ve 1 milyon 500 bin TL ödeneğin tarımsal sulama arazi kanalları yapım projesi bütçesine eklenmesi ile Yol Ulaşım Müdürlüğü şantiyelerinde kullanılmak üzere mıcır ve filler  alımı yatırım kalemindeki 4 milyon 859 bin 040 lira alınarak, İpsala ilçesi Sarıcaali Köyü 2 kilometre bütümlü sıcak asfalt yapımı kalemine eklenmesine karar verildi. Karar oy birliği ile kabul edildi.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yatırım bütçesinin 250 milyon lira, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün yatırım bütçesinin 118 milyon 962 bin 800 lira, Plan ve Proje Müdürlüğü yatırım bütçesinin 11 milyon 325 bin 182 lira, Mali Hizmetler Müdürlüğü yatırım bütçesinin 47 milyon lira, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yatırım bütçesinin 1 milyon 772 bin 800 lira, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü yatırım bütçesinin 4 milyon 500 bin lira Destek Hizmetleri Müdürlüğü yatırım bütçesinin 55 milyon 737 bin 47 lira olmak üzere Edirne İl Özel İdaresi yatırım bütçesinin toplam 489 milyon 297 bin 829 lira olması oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni dönemde hizmet konusunda yatırımların daha fazla olacağının altını çizen Geçmiş, "310 milyon lira olan bütçemiz bu yıl 800 milyon liraya çıkarak ortalama olarak iki buçuk kat yatırımlarımız arttı. İl Özel İdaresi vatandaşlarımıza hizmet için gelirlerini bir anlamda artırdı. Gelirlerimiz yükseldiği gibi yatırımlarımız da arttı. Edirne bir tarım kenti. Tarıma yapılan yatırımlar katma değer olarak ülke ekonomisine katkı gösteriyor. Bütçemizin büyük bir kısmını bu kaynaklara aktarmaya devam ediyoruz." Şeklinde konuştu.

Geçmiş, 2024 Mali Yılı Yatırım Programı kapsamında yatırım bütçesinin 489 milyon 297 bin 829 lira olarak belirlendiğini aktardı.

İl Genel Meclisinin 28 üyesinin tarımsal sulama ile ilgili alınan kararlarda gerekli hassasiyeti gösterdiğini dile getiren Geçmiş, "Bütçemizin büyük bir kısmını tarımsal yatırım kaynaklarına aktarmaya devam edeceğiz. İl Genel Meclisi üyelerimizin ve Edirne Valimiz Sayın Yunus Sezer'in çalışmalarıyla gelirlerimiz artırılmış, vatandaşa hizmetlerimiz de gelirlerimize göre daha fazla olacaktır." dedi.

Düzenlenen meclis toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, “Sayın valimizin görevine başlamasıyla birlikte hizmetlerde gözle görülür bir hareketlenme söz konusu oldu. Bugün itibariyle önümüzdeki yıl için bütçenin 2 buçuk katı artarak 800 milyonlara ulaşmasında valimizin etkisi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıl öyle bir yıl olacak ki geçmiş yıllara göre hizmet anlamında büyük bir yatırım olacak. 20 yıldan beri Edirne’de köylerimizin geçmiş durumları ile bugünkü durumları arasında fark var. Bu anlamda 2024 yılında bu işlerin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Merkezi hükümet, burada meclis başkanı tarafından hiç telaffuz edilmedi. Ankara’ya valimizin, milletvekillerimizin, il başkanlarımızın ziyaretleri neticesinde Edirne’ye bir kaynak aktarımı söz konusu. Bunlar durduk yerde olmuyor. Dolayısıyla merkezi hükümetimiz Edirne’ye müthiş diyebileceğimiz anlamda kaynak aktarıyor. Bu kaynakların transferini göz ardı edemeyiz.”  İfadelerini kullandı.   Dilek Şahin