• Haberler
  • Edirne
  • 2023 yılında yurt dışı turları yoğun ilgi gördü

2023 yılında yurt dışı turları yoğun ilgi gördü

Tatil yapmak isteyen vatandaşların gözdesi yurtdışı seyahatleri oldu. 2023 sezonu değerlendiren Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, yurt dışına yoğun talep olduğunu söyledi.

2023 yılında yurt dışı turları yoğun ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt içi ve yurt dışına düzenlenen turlar vatandaşların farklı bölgelerin kültürlerini görerek sosyalleşmesine katkı sağlıyor.

Yurtiçi turlara talep olmadığını söyleyen Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, “2023 yılında en çok yurt dışı konaklamalı turlara ağırlık verildi. Geçmiş yıllarda genellikle Kocaeli, Kartepe ve Uludağ tercih edilirdi. Bu sene kar yağmadığı için oralara talep olmadı.” Dedi.

Yılbaşı tatil taleplerinin yurt dışına olduğunu belirten Akgül, “En çok Romanya, Kısa Balkan turu, Pamporava, Bulgaristan, Yunanistan Kavala, Gümilcine, Selanik gibi yurt dışı turları çok ilgi gördü. Bu sene yılbaşı tatil talepleri de hep yurt dışına oldu. Bu yıl turizm rotası yurt dışından yanaydı.” Şeklinde konuştu.”

2023 sezonunu değerlendiren Akgül, “2023 yılında genel olarak iyi bir sezon geçirdik. Ama Kasım ayından sonra işlerimiz biraz duruldu. Yılbaşına kısa süre kala her sektörde olduğu gibi bizde de bir hareketlilik oldu. 2024 yılında da hem yurt içi hem de yurt dışı çeşitli turlar düzenlemeye devam edeceğiz. Gezi turlarına katılan vatandaşlar, hem sosyalleşmiş oluyor, hem yeni arkadaşlar ediniyor hem de farklı şehirlerin kültürleriyle tanışmış oluyorlar. Herkesin bütçesine uygun hem günübirlik hem de konaklamalı turlarımız oluyor” dedi.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN