2021-2022 ADLİ YILI TÖRENLE AÇILDI

Edirne'de, 2021 - 2022 Adli yıl açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

2021-2022 ADLİ YILI TÖRENLE AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            2021-2022 adli yıl açılışı kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne İdari Mahkemesi Başkanlığı ve Edirne Barosu'nun  çelenklerinin sunulması ile başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu. 
            Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, törende yaptığı konuşmada, Edirne gibi kıymetli bir ilde görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
            Cumhuriyet Başsavcısı Çakmak, yargı olarak temel amaçlarının vatandaşlara kusursuz bir adalet hizmeti sağlamak, adalete olan güveni daha da yükseltmek ve kamu vicdanını tatmin etmek olduğunu söyledi.
            Cumhuriyet Başsavcısı Çakmak, 'Bu amaç doğrultusunda, yurdumuzun her yerinde tüm yargı çalışanlarımız özverili bir şekilde görevlerini sürdürmektedir. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın dolayısıyla, zor bir sürecin içinden geçmekteyiz. Bakanlığımız, yargısal faaliyetlerin bu süreçten en az şekilde etkilenmesi için gerekli çalışmalar yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Biz de adliyemizde fiziki olarak gerekli önlemleri almakta, elektronik ortamda güncellemeler yaparak süreci kolaylaştırmaya çalışmaktayız. Bu sürecin en kısa zamanda bitmesini hem ülkem hem de tüm dünya için temenni ediyorum. Yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.'
            FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini anlatan Çakmak, yaşanılan koronavirüs salgınına rağmen de Edirne Adliyesi olarak tüm önlemleri alarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.
            Çakmak, yeni adli yılın tüm yargı çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.
            'Güç birliği ile sorunların üstesinden gelinmiştir'
            Edirne Baro Başkanı Avukat Tacettin Sivrikaya, Türkiye'nin beş yıl önce hain bir kalkışma ile karşı karşıya kaldığını, temelleri yıllar öncesine dayanan bu kalkışma devletin birçok kurumu gibi yargı camiasını da olumsuz bir şekilde etkilendiğini hatırlattı.
            Baro Başkanı Avukat Sivrikaya, 'Yaralar daha yeni yeni sarılmaya başlanmış iken yaklaşık iki yıldır maruz kaldığımız salgın hastalık bir kez daha toplumumuzu, ekonomimizi, sosyal yaşantımızı ve yargı sistemimizi olumsuz etkilemiştir. Adalete erişimde sıkıntılar yaşanmıştır. Buna rağmen güç birliği ile sorunların üstesinden gelinmiştir.  Bu arada birkaç yıldır başımıza bir dert daha musallat olmuştur. Kaba tabiri ile "sosyal medya adaleti". Gün geçmiyor ki, gerek sosyal medyada gerek görsel medyada yapılan paylaşımlardan sonra yargının vermiş olduğu kararın değiştiği, adaletin bu mecralar tarafından gerçekleştirildiği gibi haberler ile karşılaşmayalım. Esas itibarı ile biz hukukçular bunun gerçek olmadığını, yargı makamlarının önündeki dosyada bulunan deliller ile karar verdiğini, dosyanın ise sürekli yeni deliller ile güncellendiğini bilmekteyiz. Buna rağmen birkaç münferit olay örnek gösterilmek suretiyle yargı camiasının üzerine gidilmesi ve yıpratılmaya çalışılması bizleri fazlasıyla üzmektedir. İçeriğinin bilinmediği dosya hakkında yorumlar yapılması, ahkâm kesilmesi en hafif tabiri ile hadsizliktir. Yargı mensuplarına haksızlık yapılmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.' Dedi.
            Baro Başkanı Avukat Sivrikaya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bu milletin hukukçuları olarak, her türlü zorluk ve musibet karşısında dimdik durarak yaraları saracaklarını belirtti.
            Sivrikaya, 'Hukuktan ve adaletten ayrılmayacağız. Bize bu umudu aşılayan, ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. 19 Mayıs 1919 da başlayan "Kurtuluş ve Bağımsızlık" mücadelesi, daha iki gün önce 99. Yıldönümünü kutladığımız, "Bağımsızlığımızın Sonsuza dek Parıldayacak Yıldızı" 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi ile tamamlanmış. 29 Ekim 1923 te kurulan Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Ardı sıra yapılan devrimler ile güçlü bir devlet yapısı oluşmuş, yolumuz aydınlatılmıştır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulan bu devlet yapımız ve onun yaktığı ışık, yakın coğrafyamızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizi ayakta tutmakta, yolumuzu aydınlatmakta, geleceğe dönük umudumuzu her geçen gün arttırmaktadır. Bu vesile ile kendisini bir kez daha özlem, Şükran ve rahmet ile anıyorum.' Şeklinde konuştu.

            Baro Başkanı Avukat Sivrikaya, yeni Adli Yılın, Türkiye, yargı camiası ve tüm vatandaşlar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme