• Haberler
  • Edirne
  • 2,62 promil alkollü sürücü motosikletli trafik ekiplerden kaçamadı

2,62 promil alkollü sürücü motosikletli trafik ekiplerden kaçamadı

 Edirne'de trafik uygulamasında, 2,62 promil alkollü bir sürücü, polis takibi sonucu yakalandı.

2,62 promil alkollü sürücü motosikletli trafik ekiplerden kaçamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekiplerince yapılan denetimde M. Ö. (37) himayesindeki 22 BL 0*7 plakalı araç dur ihtarına uymayarak kontrol noktasından kaçtı.

Trafik uygulaması sırasında, M. Ö.'nün 22 BL 0*7 plakalı aracına 'Dur' ihtarına uymaması üzerine motosikletli polisler tarafından takip edildi ve sonunda yakalandı.

Polis ekiplerinin takibi sonucu yakalanan sürücü M.Ö sorgulamasında daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu ortaya çıktı.

M. Ö., uygulama noktasına getirildiğinde polis tarafından alkol muayenesi yapılmasını istendi. Ancak sürücü uzun süre alkometreyle üflemeyi reddetti.
 Sürücü, alkometreyi üflemeyi ısrar edince ehliyetinin iptal edileceği konusunda uyarılmasına rağmen, "Benim zaten şu anda ehliyetim iptal" dedi. Daha sonra polis memuru, sürücünün daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğunu ve sürenin 1 Ocak'ta dolacağını öğrendi.

 Bu sırada uygulamayı izleyen Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Muhammed Ö.'nün "Sayın valim" şeklinde hitap ettiği sürücüyü düzeltip, kendi kimliğini belirtti ve alkolmetreyi kullanmasını istedi. Sürücü, "Polis memurlarıyla gurur duyuyorum. 2 senedir yakalanmadım, ocak ayının 1'inde ehliyetimi alacağım ve bu akşam yakalandığım için çok gurur duyuyorum" dedi.

 Uzun çabaların ardından Muhammed Ö. alkometreyi kullanmayı kabul etti ve sonuç 2,62 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Ehliyetine 5 yıl süreyle el konulan Muhammed Ö.'ye 17 bin TL para cezası uygulandı.

 Uygulama noktasındaki polis memurlarına mahalle sakinleri ise pastaneden aldıkları baklavayı, hem polis ekiplerine hem de uygulamaya katılan diğer vatandaşlara ikram etti. Polis ekipleri ve vatandaşlar, mahalle sakinlerine teşekkür etti. Barış Karapaça