199 sporcu müsabakalarda ter döktü

Edirne'de Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Müsabakaları gerçekleştirildi Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonunda Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Müsabakaları gerçekleştirildi.

199 sporcu müsabakalarda ter döktü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Müsabakalarında 199 sporcu ter döktü.

Müsabakalara, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olarak farklı yaş gruplarından 199 sporcu katılarak performanslarını jürilere sundu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Semih Engin, yaptığı açıklamada, minikler kategorisinde REKFOD ve HOTEAD Spor kulüplerinin düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda, yıldızlarda düzenlemesiz dalda REKFOD ve HOTEAD Spor kulüplerinin yarışacağını, gençlerde DORA Spor kulübünün düzenli ve düzenlemesiz dalda, büyüklerde ise düzenlemesiz dalda Havsa Belediyesi ve Edirne Belediyesinin de düzenlemesiz dalda yarışacağını aktardı.

Engin, toplam 199 sporcunun tahmini olarak iki buçuk saat performans göstereceğini belirterek ekiplerin günlerdir prova ve hazırlık yaptığını söyledi.

Müsabakanın sonunda ise bir tören yapılacağını dile getiren Engin, “yarışmanın sonunda da Fahrettin ustamız var, bu halk oyunlarına gönül vermiş, 60 senedir uğraşan bir ustamız var. Onu da artık emekli olduğu için onore edeceğiz” dedi.

Müsabakanın sonunda galip gelen ekip ise Edirne’yi kulüp müsabakalarında temsil etme şansını kazanacak. 

HABER MERKEZİ