18 KİLOMETRELİK TIR KUYRUĞU OLUŞTU

İhracat tırlarının oluşturduğu yoğunluğa Bulgaristan gümrüğünün yanıt verememesi nedeniyle Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 18 kilometrelik tır kuyruğu oluştu.

18 KİLOMETRELİK TIR KUYRUĞU OLUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin ihracatındaki artışı ve tır güzergahlarının bir bölümünün batı sınır kapılarına kayması sebebiyle sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk 18 kilometreye ulaştı.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda Avrupa’ya geçiş için yüzlerce tır sürücüsü araçlarında bekleyişlerini sürdürüyor. Hava sıcaklığının da artması tır şoförlerinin hayatını da olumsuz etkiledi.

“Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru kırıldı”

Ticaret Bakanı Prof. Dr.   Ömer Bolat dün yaptığı basın açıklamasında Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırıldığını açıkladı. Bolat, “Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 artış ile 24 milyar 75 milyon dolar olmuş ve tüm zamanların en yüksek Mayıs ayı ihracatı olarak kayırlara geçmiştir.” dedi.

Tır şoförü İbrahim Sarı, İran’dan Romanya’ya yük taşıdığını söyledi.

Şoförlerin kuyruk nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Sarı, “Bulgaristan tarafında birçok kişi pasaport bölümünde çalışıyordu. Şu an ise sadece bir kişi çalışıyor. Bu yüzden fazlasıyla bekliyoruz. Sıcaklık gerçekten rezillik ya, insanlar arabanın altında sus tutuyor suratını başını yıkıyor sıcaklığı belki gider diye. Bu sıcaklarda adamlar hasta da olabilir. Zaten arabanın yanında su bulunuyor ama o su da bu sıcakta kaynıyor. Şu an da 35-36 derece, arabanın içi çok sıcak uyumak bile mümkün değil.” Dedi.

Tır şoförü Şahin Özkardeş de yaklaşık 6 saattir beklediğini iletti.

Bazı şoförlerin 1 günden beri beklediğine değinen Özkardeş, sıcak havanın bekleyişi zorlaştırdığını anlattı. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ