• Haberler
  • Edirne
  • 14. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışına 215 sporcu katıldı

14. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışına 215 sporcu katıldı

Edirne'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı' sporcu kitlerinin dağıtımı ile başladı. Yarışlarda bu yıl 100'ncü yıl coşkusu yaşandı.

14. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışına 215 sporcu katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği himayelerinde düzenlenen ‘Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’ ile ilgili hazırlıkların tamamlanmasının ardından alana gelen sporcular, kayıtlarını yaptırdıktan sonra yerlerini aldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren yoldaki işaretlemeleri yaparak önlem aldı. 112 acil sağlık görevlileri de oluşabilecek olumsuzluklara karşı alanda hazır bulundu.

Saat 09.00’da Hacı Kuşlar Durağı'nda startı verilen yarışlar, 70 kilometrelik parkur içerdi.  Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 resmi hakem görev aldığı yarışlar, Cumhuriyet'in 100. yılı olması dolayısıyla ayrı bir heyecan içerdi. Yarışlara Bulgaristan ve İran'dan da sporcular katıldı.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’nın 3 kategoride 215 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildiğini aktaran Bisiklet Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Utku Zorlutuna, Cumhuriyet'in 100. yılında Edirne'ye yakışır bir organizasyon olduğunu söyledi.

 

Her sene düzenlenen Edirne yarışlarına katılmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen ve İstanbul'dan gelen sporcu Ali Uçar, Cumhuriyet'in 100. yılında böyle tarihi bir şehirde bu şekilde bir organizasyon olmasından ayrıca mutluluk duyduklarını ifade etti.

Geçen yıl da yarışlara katıldığını ve bu yıl tekrar geldiğini söyleyen Firdevs Bozkurt, sevdiği şehirlerden birisi olan Edirne'de Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla daha anlamlı olan bu yarışı kaçırmak istemediğini belirtti.

Sporcular, kent merkezindeki Şevki Arman Caddesi'nden verilen startın ardından Havsa ilçesi Yolageldi köyü kavşağından dönerek yeniden aynı noktaya gelip 70 kilometrelik parkurda yarışı tamamladı.

70 kilometre parkurda rakiplerini geçen ve Spor Toto Bisiklet Takımı adına yarışan Emir Uzun genel klasmanda birinci oldu. Yarışın ardından birinci olan Uzun'a, cumhuriyet altını ve bisiklet hediye edildi. Yurtiçi ve yurtdışından katılan 215 sporcu dereceye girmek için birbiriyle yarıştı.

Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'nda, Ankara'dan gelerek Spor Toto Bisiklet Takımı adına yarışan Emir Uzun rakiplerini geçerek genel klasmanda birinci oldu. Aynı zamanda büyük erkekler kategorisinde de birinci olan Uzun'un ardından, Team İSS'den Arda Tekirdağ ikinci ve Emre Ural üçüncü oldu. Master erkeklerde Gökhan Uzuntaş birinci, Yunus Özdemir ikinci, Murat Uslu üçüncü oldu. Kadınlarda ise Reyhan Yakışır birinci, Aylin Yüce ikinci, Elif Nur Aktı ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışta dereceye giren isimlere ödülleri Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber ve Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak  tarafından verildi.

Özellikle Cumhuriyet'in 100'ncü yılında yapılan organizasyonda birinci olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen yarışın birincisi Emir Uzun, "Yarış biraz rüzgarlıydı. Zorlu rakipler vardı ama biz continental sporcu olduğumuz için farkla bitti. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yapılan bu özel yarışta kürsü yaptığım için çok mutluyum" dedi.

"Ülkemizi dünyanın gözbebeği haline getirmek için hep beraber çalışacağız"

Ödül töreninde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'yi önümüzdeki 100 yılda dünyanın gözbebeği haline getirmek için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

Cumhuriyetin 100'ncü yıl dönümünün önümüzdeki hafta itibarıyla coşkuyla kutlanacağını söyleyen Sezer,  "Bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu milli mücadele Allah'a şükür galibiyetle sonuçlanmış ve bize bir vatan, güzel bir cumhuriyet hediye etmişler. Bu hediyeyi bizler, her nesil üzerine koya koya bugüne kadar getirdiler. Önümüzde bir 100 yıl daha var ve inşallah bu 100 yılın da Türkiye yüzyılı olması için hem spor alanında, hem sanat alanında, hem de sanayi alanında, hem de askeri alanda, bütün alanlarda bu güzel ülkemizi dünyanın gözbebeği haline getirmek için hep beraber çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

"Bisiklet sporu adına önemli bir katılım sayısına ulaşıldı"

Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan bisiklet yarışı için şimdiden vatandaşlara çağrıda bulunan  Edirne Bisiklet Spor Kulübü (EBİS) Başkanı Mustafa Kurt, "Bu yıl 14’üncü kez düzenlediğimiz bisiklet yol yarışımız kazasız belasız sona ermiş bulunmaktadır. Düzenlemiş olduğumuz yarışımızda 215 sporcu yarışmış ve yarış dışı kalan sporcular haricindeki bütün sporcularımız kazasız belasız yarışımızı nihayete erdirmiş bulunmaktadır. Bisiklet sporu adına önemli bir katılım sayısına ulaşılan yarışımızda 4’ü lisanslı olmak üzere kulübümüz ve gönüllülerimiz ile birlikte toplam 54 bisiklet sever görev yapmış bulunmaktadır. Bu nedenle hakemlerimize ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bize destek veren bütün sponsorlarımıza ve kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, sporcular, görevliler ve vatandaşlar katıldı.

HABER MERKEZİ