125 yatak kapasiteli yeni öğretmenevi açıldı

    Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Edirne Öğretmenevine dönüştürüldü. Yeni Öğretmenevi misafir kabul etmeye başladı.

125 yatak kapasiteli yeni öğretmenevi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Edirne Öğretmenevi 2016 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkımı gerçekleştirilmişti.

Uzun süredir yenisinin yapılması gündemde olan öğretmenevi hafta başında yeni yerinde hizmete girdi. 2021 yılında Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulama oteli olarak kullanılan bina,İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifiyle Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından Öğretmenevi olarak tahsis edildi.

Habere konu bina lise öğrencilerinin konaklama, kat hizmeti, ön büro, yiyecek içecek dalında mutfak ve servis bölümü öğrencilerinin mesleki deneyim kazanmaları amacıyla açılmıştı.

Alınan kararla Barutluk Mahallesi Ahmet Taşçı Caddesi'nde bulunan Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, öğretmenevi olarak hizmete girdi.

Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Şeref Uz, binanın öğretmenevi olarak tahsis edilmesi nedeni ile Edirne Valisi Yunus Sezer ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’yateşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Öğretmenevi 45 oda ve 125 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başladı.

Fahrettin Baydar