• Haberler
  • Edirne
  • 11.Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali başladı

11.Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali başladı

Edirne'de bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.  Saraçlar caddesinden yürümeye başlayan bando ekipleri konser alanlarına doğru hareket etti. Pazar günü yaklaşık 1.5 ton ciğer dağıtımıyla sona erecek festivalin açılışına katılan bando ekipleri ile ciğerci ustaları renkli görüntüler oluşturdu.

11.Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

               
                Edirne'de pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin 10'uncusu geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmişti. Bu yıl 11. kez  düzenlenecek Festival kapsamında yerli ve yabancı bando ekipleriyle, ciğerci ustalarından oluşan kortej Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Kortejde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Baro Başkanı Gökhan Karakoç, siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri yer aldı.
Atatürk anıtında toplanan protokol üyeleri ve ciğerci ustaları anıtta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan alana yürüdü. Yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

               
Türkiye’nin 4 bir yanından gelen bando takımlarının yanı sıra komşu ülkelerden gelen bando takımlarının katıldığı festival açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İnsanlığın ve tarihin kadim şehri Edirne’de her gün kentin turizmine katkı sağlamak için düzenlenen Edirne tava Ciğer Festivali’nin Türk milleti ile buluştuğunu söyledi” söyledi.
                Gürkan, “Edirne efsanesini yaratan değerli ustalarımız, değerli ciğer ustalarımız. Onlara da minnetlerimizi çünkü Edirne'nin tanıtımında gerçekten çok önemli yeri doldurulamayacak bir iş yapıyorlar. Sağ olunuz, var olunuz. O hünerli elleriniz hiç dert görmesin ustalar. Bugün açılıştan sonra hem baldomuz hem de konuk bando ekiplerimiz şehrimizin çeşitli yerlerinde başlayarak üç gün boyunca kendi kültürlerini, kendi ezgilerini, Edirne halkıyla ve Edirne'ye gelen konuklarımızla, misafirlerimizle buluşturacaklar. Yine aynı şekilde Cumartesi ve pazar günü de o lezzetli ciğerimiz, ustalarımız tarafından tüm konuklarımıza sunulacak, ikram edilecek. Edirne'ye gel, ciğerimi ye diyoruz. Festivalimizin temel sloganı bu Tabii kültürümüzde de yer alan bir söz aslında bu. Ciğerimi ye demek seni o kadar çok seviyorum ki elimdeki soframdaki, gönlümdeki her şeyde seninle paylaşmaya hazırım demek. O yüzden bu festival nedeniyle Edirne'ye gelen ve gelecek olan tüm konuklarımıza da hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyoruz. ” dedi.

Festivale katılan tüm bando ekipleri trafiğe kapalı Saraçlar caddesinde geçerek kentin farklı noktalarında Edirne ve balkan ezgilerini seslendirecekleri konserleri verecekleri alanlara hareket etti.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ