103 DESTEK AFAD GÖNÜLLÜSÜ EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

10-21 Ekim 2022 tarihleri arasında Temel AFAD Gönüllüsü Eğitimlerini tamamlayan ve Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanan gönüllülere, Edirne İl AFAD Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler başarıyla tamamlandı. Bu kapsamda 103 Destek AFAD Gönüllüsüne eğitim verildi.

103 DESTEK AFAD GÖNÜLLÜSÜ EĞİTİMİNİ TAMAMLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne AFAD İl Müdürlüğü tarafından 10-21 Ekim 2022 tarihlerinde Temel AFAD Gönüllüsü ve Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanan gönüllülere eğitim verildi. AFAD İl Müdürlüğü tarafından 103 Destek AFAD Gönüllüsüne verilen eğitimler başarıyla tamamlandı.

                Temel AFAD Gönüllüsü ve Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanan gönüllülere Afet Farkındalık, Lojistik, intikal, güvenlik, Bina yapı sistemleri, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, Enkaz alanına giriş teknikleri, tahliye ve tahliye türleri, İpler ve düğümler, Hasta ve yaralı taşıma teknikleri ve kullanılan sedye çeşitleri, Arama kurtarma aracı ve arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı, arama kurtarma malzemelerinin uygulamalı eğitimleri verildi.

                Edirne AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, '3310 kişilik AFAD gönüllü ailemizde, yeni katılan gönüllülerimiz ile birlikte 225 Destek AFAD Gönüllüsü yer almaktadır.' İfadelerine yer verildi.

AFAD Gönüllüsü Nasıl Olunur?

Temel AFAD Gönüllüsü; AFAD Gönüllüsünün kim olduğu ve AFAD Gönüllüsüne neden ihtiyaç duyulduğunun farkındalığına sahip, afetlerle ilgili temel kavramları bilen, yangın, tahliye ve ilk yardım konularında ön bilgi sahibi olarak farkındalık kazanmış, AFAD Gönüllülük sistemi uzaktan eğitimlerini tamamlamış gönüllülerdir. Tüm AFAD Gönüllüleri Temel AFAD Gönüllüsü olabilir.

          Destek AFAD Gönüllüsü; Arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip, destek olmak istediği alanla ilgili İl Müdürlüklerimizce düzenlenen yüz yüze eğitimleri başarı ile tamamlamış ya da o alanda geçerli bir eğitimi olduğunu belgeleyebilen gönüllülerdir. 18 yaşını doldurmuş gönüllüler Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilir ve Destek AFAD gönüllüsü olabilirler.

       Uzman AFAD Gönüllüsü; AFAD Gönüllüsü olmuş ve kendi alanlarında (haberleşme, psikiyatri, tercüme, vb) kariyer sahibi, uygun zaman dilimlerinde gönüllü katkı sunabileceğini belirten gönüllülerdir. 18 yaşını doldurmuş gönüllüler Uzman AFAD Gönüllüsü olabilecektir.

                AFAD Gönüllüsü olmak için www.turkiye.gov.tr üzerinden başvuru yapılabiliyor.