• Haberler
  • Edirne
  • 100 Yataklı Hafızlık Kur'an Kursu'nun inşaatı sürüyor

100 Yataklı Hafızlık Kur'an Kursu'nun inşaatı sürüyor

Edirne İl Müftülüğü tarafından inşaatı planlanan 100 yataklı hafızlık Kur'an kursunun inşaatı devam ediyor.

100 Yataklı Hafızlık Kur'an Kursu'nun inşaatı sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz aylarda temeli atılan 100 yataklı hafızlık Kur'an kursunun inşaatı sürüyor.

Konu hakkında bilgi veren Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, “Edirne'miz darülhadisler ve darülkurralar, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Eski Camii, II. Beyazıt Külliyesi, Üç Şerefeli Camii, Selimiye Camii gibi birçok tarihi camilerin, kervansarayların, hamamların şehri. Yine Selimiye'nin etrafındaki medreseler, Üç Şerefeli'nin yanındaki Peykler Medresesi, Darülhadis Medreseleri ve nice medreslerde, Kemalpaşazade'ler, Molla Hüsrev'ler, Abdurrahman Hibri'ler ders okumuş ve ders okutmuş. Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet hakeza Üç Şerefeli'nin medreselerinde yetişmiş. Yani ecdadımız torunları olan bizler için elinden geleni yapmış. Şimdi sıra bizde. Çocuklarımıza Peygamberimizin dolayısıyla biz Müslümanların ahlakının menbaı ve hayat rehberimiz, iki cihan saadetimiz ve Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'in, dini ve milli bilgilerin, tarihimizin, örf ve ananelerimizin öğretileceği bu kursumuzu hep beraber hem dünyamıza hem de ahiretimize yatırım yapma inancıyla bitirip, onların hizmetine sunacağız. Bu nasıl olacak? El ve gönül birliğiyle, inançla ve azimle olacak. Ne yapıldığının farkında olunarak yapılır. Nasıl evlerimizin, arabalarımızın, giysilerimizin en güzel ve nezih bir şekilde olmasını, yani tam teşekküllü olmasını istiyorsak, Kur'an Kursumuzu da Rıza-i İlahi için öyle yapacağız. İşte bu kursumuz Edirne'mizde yapılacak ilk ve tam teşekküllü kurs olacak. Yeni alimler, yeni devlet adamları buradan yetişecek.” Dedi.

Yapılan ve yapılmayan kadar insanın duruşunda da sorumlu olacağını belirten Başoğlu, “Edirnemiz’de camilerde görevlilerimiz eksik, ilçelerimiz kurslarında öğretici bulamıyoruz. İşte bu kursumuzla Edirne’mizde ihtiyacını hisettiğimiz insan kaynağımızı da buradan karşılayacağız, Edirne'ye, memleketi neresi olursa olsun, Edirneli ile hizmet edeceğiz. Çünkü memleketi neresi olursa olsun, Edirne'de yaşayan herkes Edirnelidir. Bugün bu kursumuz yapılırken, imkanı olup da uzak duran, kardeşim, uzak duran Sivil Toplum Kuruluşu, uzak duran esnaf, uzak duran kanat önderi olmaması gerektiğine inanıyorum. Yaptıklarımız ve yapmadıklarımızdan sorumlu olduğumuz kadar duruşumuzdan da sorumlu olacağız. Çünkü Müslümanın her daim net duruşu olmalı. Bizim, şuan önceliğimiz gerçekten ekmek ve su gibi ihtiyacımız olan bu kursumuz. Kur'an kursumuz gibi başka ihtiyaçlar da varsa, bizler de onlara destek olalım. Çünkü bunların hepsi Sadaka-i Cariyedir. Hepsi yapanın ve vesile olanın, Efendimizin müjdesi, Rabbimizin vaadi ile amel defterimizin kapanmamasına vesile olan hizmetlerdir.” Şeklinde konuştu.

Başoğlu, kavga ve çekiştirmekten uzak durulması gerektiğini ve nerede ihtiyaç varsa oraya yardım edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Destek verenlere teşekkür eden Başoğlu, “Bizim mottolarımızdan biri halka hizmet Hakka hizmet şiarıdır. Hayra vesile olan yapan gibidir. Gelin hep birlikte bu güzel eseri, tıpkı atalarımız gibi tarihe emanet etmek için yapalım. Gelin, Edirne'mize yakışacak, Cumhuriyetimizin bu ilk eserine hepimiz imza atalım. Böylelikle, tüm halkımızı kurs inşaatımıza destek olmaya davet ediyorum. Bir tuğla da bizim için, bizden olsun diyelim. Rabbim şimdiden, destek verenden, vesile olandan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Kurs inşaatına destek vermek isteyen vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi Edirne Şubesi hesabına bağış yapabileceği aktarıldı.

Hesap Adı: Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi

Banka Adı: Kuveyt Türk Katılım Bankası Edirne Şubesi

İban: TR 07 0020 5000 0947 6808 6000 15 ( TL Hesabı)

İban: TR 13 0020 5000 0947 6808 6001 01 ( Euro Hesabı), Swift kodu: KTEFTRIS ( Euro Hesabı)

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar