1 Temmuz'da başlıyor! Esnalar için yeni dönem

                Esnaf ve sanatkârların e-dönüşüm uygulamalarını kullanma zorunluluğunun 1 Temmuz'da başlıyor. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, e-Belge, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM, e-Defter vb. e-Dönüşüm uygulama süreçlerine ait bilgilerin Gelir İdaresi Başkanlığı'na ulaştırılması ve saklanmasının Esnaf Fatura Web Portalı üzerinden yapılacak.' Dedi.

1 Temmuz'da başlıyor! Esnalar için yeni dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                1 Temmuz 2023 itibariyle uygulamaya geçilmediği takdirde arşiv belge fatura da usulsüzlük cezası kesileceğini hatırlatan Cingöz, Esnaf ve sanatkarlara uyarıda bulundu.
                TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,Esnaf ve sanatkârların e-dönüşüm uygulamalarını kullanma zorunluluğunun 1 Temmuz’da başlayacağını belirterek,  “TESK ile KolaySoft Teknoloji A.Ş. arasında imzalanan protokol ile esnaf ve sanatkârların e-Belge, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM, e-Defter vb. e-Dönüşüm uygulama süreçlerine ait bilgilerin Gelir İdaresi Başkanlığı’na ulaştırılması ve saklanması Esnaf Fatura Web Portalından sağlanacak” ifadelerine yer vermişti.
                E-fatura sisteminin Türkiye'nin gündemine yeni gelmediğini belirten Cingöz,  "Örneğin 2017'den beri E-fatura kapsamındaydı. Kademeli olarak ciro 5 milyondu. 5 milyonu olanlar geçti şimdi herhalde 3 milyonu aşanlar.  3 milyonu aşanlar E- faturaya geçecek, geçmeyenin tabii ki yasalara göre cezai işlemi var. Onun için eğer ki yıllık cirosu 3 milyonu aşan esnaf arkadaşlar varsa geçmedikleri takdirde o tarih itibariyle cezai işleme tabi tutulur. Geçmeyenler sonucuna katlanır" ifadelerine yer verdi.
                "E-Fatura ile sahte faturanın da önüne geçilecek"
                E faturanın işleri biraz daha zorlaştırdığına değinen Cingöz, "E- faturayı kestiğin zaman önce Ankara'ya gelir idaresi başkanlığına giriyor. Fatura, kesmiş olduğum firmaya oradan geliyor. 7 gün içerisinde kesmiş olduğu faturayı karşı taraf kabul etmek zorunda, kabul etmezse de reddetmek zorunda. Eğer ki reddetmiyorsa 7 gün içerisinde, fatura yasalaşmış oluyor. Örneğin ben sana sahte fatura düzenledim. 7 gün içinde reddetmezsen o fatura kesinleşmiş oluyor ve ben icra yoluyla da sizden o parayı tahsil ederim. Yani bu noktada sahte faturanın önüne geçmek için atılmış bir adım oldu diyebiliriz" şeklinde açıklamada bulundu. Barış Karapaça