'YER GÖK PALAMUT'

Karadeniz'de yaşanan palamut bolluğu tezgahlara yansıdı. Geçtiğimiz haftalarda 50 ila 90 TL arasında seyreden palamut fiyatı 30 TL'ye kadar düştü.

'YER GÖK PALAMUT'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Eylül'de başlayan av sezonuyla birlikte palamut fiyatları 50 ila 90 TL arasında değişkenlik gösteriyordu. Son günlerde Karadeniz'de yaşanan palamut bolluğu fiyatları düşürdü. 30 TL'ye kadar düşen palamut tezgahları şenlendirdi.

                Yaşanan bolluk hem tezgahları şenlendirdi hem de vatandaşları sevindirdi. Balık Pazarı Caddesi'nde palamutun fiyatının düştüğünü gören vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

                Balık Pazarı'nda esnaf olan Yusuf Çimen, havaların soğuması ve poyrazın rüzgarlarının bitmesinin palamuta yaradığını söyledi.

'Yer gök palamut'

                Fiyatları gören vatandaşların yoğunluk oluşturduğuna değinen Çimen, 'Şuanda Karadeniz'de yer gök palamut. Havaların soğuması tezgahlara yaradı. İlerleyen günlerde palamut ve diğer balıklarında fiyatları düşecektir. Bugün itibariyle fiyatlarımız düştü. Tabi fiyatların düşmesi hem bizlere hem de vatandaşlara yarıyor. Bazı vatandaşlar fiyatlardan istifade etmek için buzdolaplarına stoklamak için palamut alıyor.' Dedi.