'Türkiye ekonomisi obez'

*Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, '˜Türkiye'nin meseleleri ve çözüm yolları' konferansında Edirnelilerle buluştu. Karamollaoğlu, konferanstaki konuşmasında Türkiye ekonomisine dikkat çekerek 'Bizim ekonomimiz obezite hastalığına tutulmuş bir halde. Şişmanlıyor ama gücü yok. Onun için obeziteyi güçlü zannetmeyin. Türkiye'nin mutlaka güçlenmesinin temelini farklı bir tabana oturtması icap eder. Bu da üretime dönük sanayi yatırımlarıdır' dedi.

'Türkiye ekonomisi obez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, '˜Türkiye'nin meseleleri ve çözüm yolları' konferansında Edirneliler ile buluştu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu,Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kahmuran Aladağ, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Saadet Partisi Edirne üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.Toplantının açılış konuşmalarını Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran gerçekleştirirken; katılımcıları selamladılar. İriş'in konuşmasının ardından Temel Karamollaoğlu, '˜Türkiye'nin meseleleri ve çözüm yolları' konferansına '˜Bilge Başkan Temel Başkan' sloganlarıyla katıldı.
'Ekonomimiz obezite hastası'
Karamollaoğlu, konuşmasında sanayi olmadan ülkelerin güçlenemeyeceğini söyleyerek; 'Amerika'da obezite hastalığı diye bir hastalık türedi. Bu hastalık ne? İnsanlar öyle yiyor ki şişmanlıyorlar. Bir insan 250 kilo olur mu? Oluyor. Bu sefer ayakta duramıyor. Niye? Şişman ama güçsüz. Adaleleri yok, kendini ayakta tutamıyor. Bizim ekonomimiz obezite hastalığına tutulmuş bir halde. Şişmanlıyor ama gücü yok. Onun için obeziteyi güçlü zannetmeyin. Türkiye'nin mutlaka güçlenmesinin temelini farklı bir tabana oturtması icap eder. Bu da üretime dönük sanayi yatırımlarıdır' ifadelerine yer verdi.
'Ar-Ge'yi inşaat yapımına ayırmışız'
Firmaların cirolarının yüzde 2,5-3'ünü Ar-Ge'ye ayırmaması durumda rekabet gücünü 10-15 senede kaybettiğine dikkat çeken Karamollaoğlu; 'Devletler için de bu böyledir. Eğer bir ülke milli gelirinin yüzde 2,5-3'ünden daha az bir parayı Ar-Ge'ye ayırmazsa dünyada hükmü kalmaz. Bizim milli gelirim bu sene 3,5 trilyon lira olacak. Yüzde 3'ü 100 milyar lira demek. Biz 9 milyarı bile ayıramıyoruz. Aslında rakamlara bakarsanız ayırmışız. Nerede ayırmışız? Üniversitelerin makine mühendisliği bölümünün inşaatını yapmaya ayırmışız. Allah sana akıl fikir versin' dedi.
'Türkiye 3 katı zenginleşecek'
Türkiye'de yoksulluk sınırının 5 bin 500 TL civarında olduğunu söyleyen Karamollaoğlu; 'Bir insan, bunun altında maaş aldığı takdirde birtakım ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamaz demek. Öğretmenlerimiz en iyi 3 bin 500 TL alıyor. Emekliler daha da aşağıya iniyor. Memur olarak çalışanlar hep 3-4 bin arasına mahkûm. Siz '˜kalkındık' derken bu maaşları 5 bin 500'ün üzerine çıkarmazsanız olmaz. Bugün ödeyemezsiniz, bir günde bu iş değişmez. Ama emin olun asgari ücret bu seviyeye çıktığında çalışan insanlar kendi becerilerine göre daha yüksek maaş almaya başladıkları zaman Türkiye'de talepte bir patlama olur. İnsanlar yastığın altına para mı koyacak? Hayır, diğer ihtiyaçlarını karşılamak için pazara çıkacak, Pazar canlanacak. Pazarın canlanması, esnafın güçlenmesi demektir. Milli gelir artacak. Biz, bugünkü haliyle bile asgari ücreti normal sınırına çıkartalım, Türkiye 3 katı zenginleşecektir' sözlerine yer verdi.
'Asgari ücrete her yıl yüzde 7-8 zam'
Necmettin Erbakan'ın politikalarına dikkat çeken Karamollaoğlu; 'Memura yüzde 150 zam verdi. Asgari ücret yüzde 110 arttı. Buğday yüzde 110 zam aldı. Pancar yüzde 250 zam aldı. Fındık yüzde 250 zam aldı. Bunları herkes yaşayarak gördü. Çok değil, 22 sene önceydi. Biz o kadar babayiğit değiliz. Biz diyoruz ki asgari ücrete her sene reel olarak yüzde 7-8 civarında artıralım. 10 sene sonra göreceksiniz ki asgari ücret 2 mislinin üzerine çıkmış, Bu düşünce işidir' dedi. Konferansın ardından katılımcılar Karamollaoğlu'na yoğun ilgi gösterirken, bir süre sohbet ederek fotoğraf çekildiler. 

Bakmadan Geçme