'TÜM VATANDAŞLARA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERMEYİ AMAÇLIYORUZ'

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal yazılı açıklamada bulundu.

'TÜM VATANDAŞLARA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERMEYİ AMAÇLIYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile 1989 yılından itibaren 13 Ekim,  Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak belirlenmesi dolayısıyla Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal yazılı açıklama yaptı. Tüm vatandaşları eğitimlere katılmaya ve AFAD gönüllüsü olmaya davet eden Altındal, afet bilinci eğitimini herkese vermeyi hedeflediklerini aktardı.

Afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik afetlerde risk azaltımı çalışmaları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Altındal, 'Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik/kırılganlık nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2022 yılı Tatbikat Yılı ilan edildi. Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor.' Dedi.

Bugüne kadar Edirne'de bulunan tüm kamu kurumlarında, okullarda, üniversitede vatandaşlara eğitimlerin verildiğini ifade eden Altındal, kentteki tüm vatandaşlara afet bilinci eğitimi vermeyi amaçladıklarını belirtti.