'Şeker fabrikalarını geri alacağız'
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Uzunköprü'de vatandaşlarla buluştu. Akşener, konuşmasında ilk olarak YSK tarafından milletvekili adaylığı düşürülen Prof. Dr. Mehmet Akalın'a sahip çıktı. Akşener, ayrıca seçildiğinde satılan şeker fabrikalarını geri alacaklarını da ifade ederek, 'Satın alanları uyarıyorum, elinize sürmeyin sakın' dedi.
Uzunköprü Adalet Meydanı'nda gerçekleşen mitinge 3 bine yakın kişi katıldı. Akşener'in saat 16.00'da başlaması planlanan mitingi rötarlı başladı. Akşener, geciktiği için bekleyenlerden özür dileyerek, 'Hakkınızı helal edin' dedi.
Akalın'a sahip çıktı
İlk olarak sahneye kamu görevinden geç istifa ettiği için YSK tarafından milletvekili adaylığı düşürülen Prof. Dr. Mehmet Akalın'ı davet eden Akşener, ' 24'ünde Uzunköprü gereğini yapacak. Mehmet Akalın hırsızlık yapmadı, belki de ondan gitmiştir. Yolsuzluk yapmadı, kimsenin malına, namusuna göz dikmedi. Ve Dıramalı bir ailenin oğlu, burada yaşamış, alnının teriyle hayatını kazanan çok önemli bir bilim adamı. Benim hemşerim, sizin de hemşeriniz' dedi. Akşener ayrıca şunları kaydetti: 'Şimdi Mehmet Akalın'ın milletvekilliğini yediler de ne oldu? Allah'ın izniyle benimle beraber köşke olacak kendisi ve bu ülkeyi yönetecek insanlardan birisi olacak. Siz de onun hatırına ve bu hemşeri ablanız kız kardeşinize oy vereceksiniz. Mecliste de Cumhurbaşkanlığını da alacağız' dedi.
'Şeker fabrikalarını geri alacağız'
Konuşmasında hükümete yüklenen Akşener, "Şeker fabrikalarını geri alacağız" dedi. Akşener, '16 yılda habire Atatürk'ün yaptırdığı fabrikalar satıldı. SEKA satıldı, Tekel satıldı, şeker fabrikaları satıldı.Alpullu başta olmak üzere Cargill'in isteği üzerine gitti. 14 şeker fabrikası gitti. Buradan bu şeker fabrikalarını satın alanları uyarıyorum, elinize sürmeyin sakın, Cumhurbaşkanı olduğum gün ilk iş bunları iptal ederek milletimize geri vermek olacak' dedi.
'Çeltik ne oldu mari?'
Gelirken yolda pirinç tarlaları gördüğünü ifade eden Akşener, meydandaki vatandaşlara "Çeltik ne oldu mari?" diye seslendi. Akşener, 'Gitti, indirdiler vergiyi yüzde 5'e. Halbuki Trakya pirinci Türkiye pirincinin yüzde 50'sini karşılıyor idi. Ne oldu? Dışarıdan pirinç getirdiler. O pirinci bakın yandaşlar getirdi. Zengin edilmek üzere ortaya çıkmış yandaşlar. Bütün bunları yeniden tanzim edeceğiz. 5 yılda Türkiye gıda ithalatını kesmiş, ihracata yönelen bir ülke olacak' şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme

Çalıntı Araç Uzunköprü’de Yakalandı

1 milyar 401 milyon lira tutarındaki SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

TREDAŞ, “Yangının başladığı alanda ait herhangi bir enerji hattı bulunmamaktadır”

08.00 – 16.00 arasında sulama yapılamayacak

Tunca Nehri Dip Seviyede Akıyor

Değiştirilmiş Egzoz Kullananlar Ceza