• Haberler
  • Edirne
  • 'EDİRNE KORUYUCU AİLE UYGULAMASINDA BİRİNCİ SIRADA'

'EDİRNE KORUYUCU AİLE UYGULAMASINDA BİRİNCİ SIRADA'

Edirne'de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Tören kapsamında anıta çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 'Önceliğimiz çocukların 'dedi.

'EDİRNE KORUYUCU AİLE UYGULAMASINDA BİRİNCİ SIRADA'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında Edirne Valiliği, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen program kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları Koruyucu Aile Fatma Turan ve Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş gerçekleştirdi.

Koruyucu Aile Fatma Turan yaptığı konuşmada, koruyucu aile kavramından ve koruyucu aile olma sürecinden bahsetti.

'Koruyucu aile hizmeti çocuk koruma sistemimiz içerisinde merkezi bir konuma geldi'

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ise gerçekleştirdiği konuşmada; 'Hepimiz biliyoruz ki bir çocuğun yetişmesindeki en ideal ortam kendi öz ailesi yanında bakılmasıdır. Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle aile bütünlüklerini devam ettiremez ve çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda çocuklara yardım etmenin en iyi yolu başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanması amacıyla 'Koruyucu Aile hizmetinden' yararlandırılmasıdır. Koruyucu ailenin çocuğa sağladığı aile ortamı, çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır. Yürütülen projeler, alanda çalışan meslek elemanlarının gayretleri ve çocuklara özverili bir şekilde bakım sağlayan koruyucu ailelerimizin katkılarıyla koruyucu aile hizmeti bugün, artık çocuk koruma sistemimiz içerisinde merkezi bir konuma gelmiş durumdadır.' Dedi.

'Edirne koruyucu aile uygulamasında birinci sırada'

Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması için önemli faaliyetlerin yapıldığını dile getiren Özbaş, Edirne'de 70 çocuğa koruyucu ailelerin baktığını söyledi.

Devletin koruyucu ailelere ciddi anlamda destek olduğuna dikkat çeken Özbaş, Edirne'de 7 yıl önce 2 olan koruyucu aile sayısının bugün itibariyle 70'e yükseldiğini vurguladı.

70 çocuğun Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü takip ve rehberliğinde 'koruyucu aile modelinden' faydalanarak aile şefkatini ve sıcaklığını yaşadığını ifade eden Özbaş,  Türkiye genelinde bakıldığında nüfusa oranla en fazla koruyucu aileye sahip iller arasında Edirne'nin ilk sıralarda olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından program son buldu. Gerçekleşen programa, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Bakmadan Geçme