'EDİRNE İÇİN PLANLANAN PROJELERİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AÇIKLAYACAK'

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne'ye büyük önem verdiğini belirten Eroğlu, yeni projeler hakkında konuştu.

'EDİRNE İÇİN PLANLANAN PROJELERİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AÇIKLAYACAK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne ziyaretleri kapsamında Ak Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret eden Eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Eroğlu teşkilat mensuplarıyla yaptığı toplantıda çeşitli açıklamalarda bulundu.

Edirne'nin taşkınlarla anıldığını belirten Eroğlu, kanal Edirne projesi ve barajlar ile Edirne'de çok büyük yatırımlar yapıldığını aktardı.

Yeni projeler hakkında konuşan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne için planlanan projeleri kendisinin açıklayacağının altınızı çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne'ye büyük önem verdiğini söyleyen Eroğlu, yakın zamanda Başkan Erdoğan'ın Edirne'ye geleceğini duyurdu.

Yaklaşık 10 milyar TL'lik yatırımın yapıldığını ifade eden Eroğlu, 38 baraj ve gölettin de inşasının tamamlandığını aktardı. Toprağı sulanmayan her bölgenin baraj ve göletlerle suya kavuşturulduğunu vurgulayan Eroğlu, 114 derenin islah edildiğini ve yapılan yatırımlar ile 1 milyar 677 bin TL gelir artışı sağlandığına dikkat çekti.

28 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu ve gelir getirici yatırımlar yapıldığını dile getiren Eroğlu, Değirmenyeni'de yapılan yatırımlar ile Edirne'nin cevizle anılmaya başlandığını ifade etti.

'3 baraj ve 1 gölet de inşa ediliyor'

Edirne'ye 14 tane meteorolojik anlık hava durumu cihazlarının kurulduğunu belirten Eroğlu, 'Edirne'ye özel idare hariç tamamen merkez yönetim olarak 25 milyar Türk lirası geçen yıl sonu itibariyle yatırım yapıldı. Bende buranın evladı olarak Balkan harbinde şehit düşen şehitlerimizi ziyaret ettim. Çok duygulandım. Allah onlardan razı olsun. Biz buraya toplam 38 baraj ve gölet inşa ettik. Ayrıca 3 baraj ve 1 gölet de inşa ediliyor.' Diye konuştu.

Toplantıda konuşma yapan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 'Ülkemizin her köşesine değerli hizmetler gerçekleştirildi. Edirne de verimli topraklar suyumuz var. Bu topraklar ile suyu buluşturmak gerekiyor. 4 ile 14 arasında verim artıyor.  Edirne taşkınlarla anılıyordu. Artık verimle üretimle anılıyor. Ormanlara girişler yasaktı ormanlarda insanların kullanımına açıldı.' Şeklinde konuştu.

'İnşallah 2023'te yeniden galip çıkacağız'

Toplantıda konuşan Ak Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Bir takım ziyaretlerde bulunmak için Edirne'deydi sayın bakanımız. Bizlerde onunla birlikte Edirne'de şehitlikte yatan merhum dedesini ziyarette bulunduk. Sayın bakanımızın Edirne'de imzası olmadığı köy kalmadı. Edirne'nin her yerinde imzası olan bir bakanımız. Sayın bakanımıza il başkanlığında bizimle beraber olduğu için teşekkür ediyorum. Bizlerde 2023 hedeflerimize ulaşmak için tüm teşkilatımızla gayret ediyoruz.  İnşallah 2023'te yeniden galip çıkacağız.' Dedi.

Konuşmaların ardından Eroğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'ya yapılan yatırımlar ve projelerle ilgili dosyayı teslim etti.