'˜DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ' KAPSAMINDA ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNULDU

14 Mayıs '˜Dünya Çiftçiler Günü' kapsamında Atatürk Anıtı'nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte anıta çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, üreticilerin bu yıl ki buğday için fiyat beklentisinin 7 Türk Lirası'nın üstünde olduğunu belirtti.

'˜DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ' KAPSAMINDA ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs '˜Dünya Çiftçiler Günü' nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören gerçekleştirildi. Etkinlikte anıta çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında anıta çelengi Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı sundu. Çelenk sunma töreninin ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

            Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinin artışı nedeniyle bazı sorunlarla karşılaşılabileceğini söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, 'Bugün biz tarımsal üretim yaparken bize mal ihraç eden ülkeler, yarın bizde tarım bitince, üretim olmayınca işte o zaman Buğday, Çeltik, Ayçiçek ve tüm gıda ürünlerinin fiyatlarını her gün arttıracaklar. Covid-19 derken şimdi de iklim krizi, girdi maliyetleri ve Ukrayna - Rusya savaşı ile birlikte tarımsal üretim noktasında acil önlem almazsak gıda krizi de bizleri kapıda bekliyor' dedi.

            Türkiye için tarım ve gıdanın oldukça önemli olduğunu belirten Arabacı, 'Bu sektör kesinlikle siyasetin üstünde, ayrı tutularak uzun dönemli tarım politikası oluşturulmalıdır. Unutmayalım ki 'Türkiye gıdada kendi kendine yeterli' sözünün gerçekleşmesi için üretmemiz gerekiyor. Bu da ancak ithalatla değil, üretimle gerçekleşebilir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bugün dünya üzerinde olmayacaktık. Unutmayalım ki milli ekonominin temeli tarımdır ve Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.' Tarlasında, bahçesinde, gece gündüz, soğuk sıcak demeden çalışan, ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek olan başta kadın çiftçilerimiz olmak üzere tüm değerli çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

Törene, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa başkanları ile çiftçiler katıldı.

Ebru Yıldız Günenç