'CUMHUR İTTİFAKI TÜM SORUNLARI ÇÖZER'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan basın açıklaması yayımladı. Tercan yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakının yaşanan sorunlarla, oluşan problemlerle şuurlu, programlı ve etkili bir şekilde baş çıkabileceğini belirtti.

 'CUMHUR İTTİFAKI TÜM SORUNLARI ÇÖZER'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tercan yayımladığı basın açıklamasında, son yıllarda komşu coğrafyalarda yaşananları hatırlamak gerektiğini söyledi. Tercan; 'Irak'a, Suriye'ye, Libya'ya, Ukrayna'ya, Balkanlara, Ege Denizine, Akdeniz'e, Afganistan'a bakalım. Bugün Cumhur İttifakı neyi başardı, Milliyetçi Hareket Partisi hangi amacına ulaştı, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan neyin mücadelesini veriyor sorularını soranlara, birliğin nelere kadir olduğunu hatırlatalım 15 Temmuz gibi hain bir işgal girişimini yaşamış bu ülke sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör devletine dur demiştir. Onlarca yıldır işgal altında olan, nesillerin hayali olan Karabağ'a Türk Bayrağını dikmiştir.' İfadelerini kullandı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ülkenin haklarını gasp etmeye çalışanlara haddini bildirdiğini söyleyen Tercan, bunun Ege'de milli özlemlere tercüman olduğunu vurguladı.

Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin haklı gururu, milli ülkülerin güvencesi olduğunu aktaran Tercan, Sandıkta bulamadıklarını sokaklarda aramak için el ovuşturanların olduğu kaydetti.

Bölgesel meselelerin giderek ağırlaştığını dile getiren Tercan, 'FETÖ'nün suyuyla PKK'yı gücendirmemek için ağızlarını açıp bir tek laf edemeyenler, yangından, depremden, doğal afetten siyasi rant devşirmek için fırsat kollayanlar işte bu yüzden rahatsızdır. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye için vardır. Ülkücü Hareket Türk İslam dünyasına umut olmak için vardır'¦ Türk Milliyetçileri Türk milletinin birliği için, refahı için, Türk devletinin dirliği için vardır. Cumhur İttifakı; vatan, millet ve bayrak paydasında buluşan herkese kucak açmak için, kucaklaşmak için vardır.' Dedi.

Türkiye'nin ekonomik darboğaza çekilmek istendiğini söyleyen Tercan, döviz kuru üzerinden tehditlerin yapıldığını belirtti. Mali ve Ekonomik sorunların küresel senaryoların bir parçası olduğunu aktaran Tercan, 'Vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Yanlış giden ne varsa düzelteceğiz. Ama unutulmasın ki; ekonomik operasyonlarla siyasi kumpas hazırlayanları da ait oldukları yere, siyaset çöplüğüne el birliği ile göndereceğiz. Bu irade Edirne'de vardır. Bu kararlılık Edirneli hemşerilerimizin gözlerinden okunmaktadır. Koşar adım 2023 hedeflerimize Edirneli hemşehrilerimiz ile yürürken, belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli virajlarından birisine girerken, önce ülkem ve milletim demekten vazgeçmeyecek, cumhurun sesi olmaya devam edeceğiz.' Şeklinde konuştu.