'AKADEMİK KADIN BULUŞMALARI' PANELİ DÜZENLENDİ

Edirne Mimar Sinan solunda 'Akademide Kadın Buluşmaları' Kadınlara şiddete yönelik hukuki, barınma, rehberlik danışmanlık hizmetine sürdüren bir kurum olan TC. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adı altında bir panel düzenlendi.

'AKADEMİK KADIN BULUŞMALARI' PANELİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi sorumluluğun da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 'Akademide Kadın Buluşmaları' paneli düzenlendi.
            Düzenlenen panel de kadınlara yönelik hak ve hizmetleri hakkında bilgi verilerek broşür dağıtıldı. Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan, Şehir Gönüllüleri Vakfı Üyesi Avukat Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Komiseri Yasemin Gedik ve kadınlar katıldı.
            Panelde konuşmacı olarak katılan Edirne Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan, yaptıkları çalışmalarda toplumsal farkındalığı artırdığını ifade etti.
            Edirne Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan; 'Yaklaşık bir on yıldır ilimizde şiddet gören kadınlara yönelik hukuki, barınma, rehberlik danışmanlık hizmetine sürdüren bir kurumuz. Mahkemeye ya da emniyete intikal etmiş. Her mağdura yönelik tahkikat evrakları öncelikle kuruluşumuza yansır ve biz bu mağdurlara, aile odaklı sadece birey bazında değil, sosyal hizmet uygulamalarına, aileyi güçlendirmek ve korumak adına gerçekleştiren bir kurumuz. Sadece vaka bazında değil bir görevimiz toplumsal farkındalığı arttırmak. Özellikle şiddet önleme merkezi nedir? Şiddet gören kadınlar nerelere başvurmalıdır? Hangi hizmetleri alabilirler? Aile odaklı hizmet modelleri nelerdir? Bunlara yönelik gerçekten tüm kamu kuruluşlarıyla birlikte bir seferberlik başlattık.' Şeklinde konuştu.

            Kadına şiddet önlenmesi konusundaki yapılması gereken çalışmaları ve bu anlamda yasal ve herhangi hukuksal anlamda hangi haklara sahip olduğunu belirten, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar, şiddet konusunu tekrar gündeme alarak farkındalık çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.
            Doç. Dr. Mıhlayanlar, 'Merkezimiz 2009 yılından itibaren kadınların sorunlarıyla ilgili olarak farklı başlıklarda seminerler, sempozyumlar, bilimsel çalışmalar yaparak aktivitelerini, faaliyetlerini sürdürüyor. Ve sosyal hizmetler Müdürlüğünün kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2020-2025 eylem planında ı Aile Sosyal Hizmetler Koordinesinde. Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi sorumluluğun da bugün kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında akademide kadın buluşmaları panelini gerçekleştireceğiz. Bu panel de daha çok şiddet önlenmesi konusundaki yapılması gereken çalışmaları ve bu anlamda yasal olarak herhangi bir şiddet durumunda başvurabileceğimiz birimlerden.  Aile Sosyal Hizmetler Şiddet Önleme ve İzleme Müdürlüğü Edirne Barosu şehir gönüllüleri vakfı ve il emniyet müdürlüğü temsilcilerinin sunumlarıyla kadına yönelik. Şiddet konusunu tekrar gündeme alı bu konuyla ilgili bilgilendirme ve bir farkındalık çalışması gerçekleştireceğiz. Tabi şiddetin önlenmesi için öncelikle toplumda, toplumsal cinsiyet engellenmesi gerekiyor.' Dedi.
            Düzenlen panelde Edirne İl Emniyet Müdürlüğünde Asayiş Şube Müdürlüğü Aile Şiddet Büro Amiri Yasemin Gedik, kadınların şiddete maruz kaldığında emniyet aracılığıyla yasal ve hukuksal olarak sahip oldukları hakları anlattı.
            Aile Şiddet Büro Amiri Yasemin Gedik. '
Edirne'de şiddet mağduru olan tüm kadınlara, çocuklara yani aile fertlerine, emniyete ulaştıkları zaman emniyet olarak hakları nelerdir? hem koruyucu hem önleyici  bazda emniyet olarak ne yapıyoruz? Şiddet mağduru gerek kendisi gerek aile fertleri arasından kendileri bizzat emniyete başvurabilirler. 112 arayıp ekip talep edebilirler. Ya da KADES uygulamasını indirip uygulama aracılığıyla ekip çağırabilirler. Zaten bu noktada emniyet güçlerine olay intikal ediliyor. Gerek ifade bazında, gerek mahkemenin bize verdiği yetkiler bazında gerekli olan tüm iş ve işlemleri yapıyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Ebru yıldız Günenç