TED Edirne Koleji öğrencilerinin 23 Nisan gösterileri ilgiyle izlendi

TED Edirne Koleji'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

TED Edirne Koleji öğrencilerinin 23 Nisan gösterileri ilgiyle izlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikler yoğun katılımla gerçekleştirildi. öğrencilerin gösterileri, aileleri ve öğretmenleri tarafından ilgiyle izlenerek telefonlara kaydedildi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere gün boyu devam eden programlarda hem anaokulu hem de ilkokul öğrencileri gösterileriyle tam not aldı ve hayran bıraktı.

TED Edirne Koleji’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Birbirinden renkli kıyafetlerle gösteri yapan öğrenciler büyük alkış topladı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, öğrencilerin gösterileri ile devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Anaokul Müdürü Başak Köse yaptı. Bugün herkesin coşku dolu olduğunu söyleyen Köse,"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ve bir ulusun kaderinin kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin sevincini yaşıyoruz.  Bugün 104 yıl önce büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve elbette bu büyük devrimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği, gerçek sahibi olan halka vermelerini kutluyoruz.  Bizler hep birlikte barış içinde yaşayabildiğimiz ve Atatürk’ün de üzerinde nefes aldığı bir coğrafyada bulunduğumuz için çok şanslıyız. Bizler O’nun sesini gökyüzü, bastığı yeri vatan biliriz.   O gökyüzünde dilediğimizi söyleyebiliyor, o vatanda dileğimizi yapabiliyor ve dilediğimize inanabiliyorsak sebebi ona duyduğumuz güven, bize gösterdiği ilerici bakış açısıdır" ifadelerine yer verdi.

 "TED meşalesinin aydınlattığı ışıklı yolda ilerliyoruz"

TED Edirne Koleji’nde hep birlikte yetiştirdikleri çocukların,pırıl pırıl bir çift mavi göze bakıp geleceğe doğru umutla, iyi niyetle, mutlulukla yol alabiliyorsa ne mutlu bize diyen Köse, "Bir çocuğun aklına çocukluk deyince Atatürk, kitap ve oyuncak geliyorsa ne mutlu bize. Nesiller boyu TED meşalesinin aydınlattığı ışıklı yolda ilerleyebiliyor ve öğrencilerimize yol gösterebiliyorsak ne mutlu bize. Ne mutlu ömrünü savaşarak geçirmiş bir liderin çocuklara barış dolu bir dünya yaratma isteği ile bize armağan ettiği 23 Nisanlara. Sahneye bakıyor ve geleceğimizi görüyorum, barış görüyorum, arkadaşlık, birliktelik ve dayanışma görüyorum" şeklinde konuştu.

"Tam 104 yıl önce, bu topraklarda yine bir bayram havası vardı"

Etkinlikte Konuşan İlkokul Müdürü Yelda Çetin, "Bundan tam 104 yıl önce, bu topraklarda yine bir bayram havası vardı. Esen rüzgâr; umudu, aydınlığı, Türk’ün egemenliğini getiriyordu. Gökyüzünde süzülen kuşlar kadar özgürdü vatanımız bugün. 23 Nisan 1920’de Ankara’ya güneş bir başka doğmuş, Edirne’yi bir başka ısıtmıştı. Ulu önder, farklı farklı düşüncelere ev sahipliği yapacak olan meclisin kapısını açtığı anahtarı, planladığı gibi çocuklara bıraktı. Onun sözlüğünde çocuk “ sevgi” demekti. Neşeydi çocuk, geleceğin bir gülü, yıldızı, mutluluk ışığıydı. Bu duyguyla o, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun “çocuk” diye seslendi. Onun içinde bitip tükenmek bilmeyen bir çocuk sevgisi vardı. Ulu önder uğruna binlerce şehit düşen bu vatanı hiç şüphesiz çocuklara emanet etti ve “Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arkada kalmayacak” diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar çok güvendiğini bir kez daha gösterdi" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterilerine geçildi. Programlara katılan öğrenci velileri, gösterileri telefonlarına kaydetti. Öğrenciler gösterileri sonunda büyük alkış topladı. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ