Müftülükten anlamlı etkinlik

Edirne İl Müftülüğü Dünya Yetimler Günü dolayısıyla sevgi evlerinde kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Müftülükten anlamlı etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Müftülüğü Dünya Yetimler Günü dolayısıyla sevgi evlerinde kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

İl Müftülüğünce Dünya Yetimler Günü dolayısıyla iftar organizasyonu gerçekleştirildi.

Organizasyonda, Sevgi evlerinde kalan çocuklarla iftar yapıldı.

Sevgi evlerinde görevli olan manevi danışmanlarında katıldığı etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu, böyle bir günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Her zaman yanlarında olacaklarını söyleyen Başoğlu, “Dünya yetimler günü sebebiyle böyle bir iftar programı düzenledik. Böylece yavrularımıza her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da yanlarında olduğumuzu, kendilerine kol kanat gerdiğimizi hissettirmek istedik. Onlar bizim bereket vesilemiz. Onlarla ilgilendiğimiz kadar Allah işlerimizi yoluna koyacak, bunu biliyoruz. Ayrıca yetimlik bize yabancı bir kavram değil. Biliyorsunuz ki güzel peygamberimiz de bir yetimdi ve yetimlerle ilgilenmeyi hep teşvik ederdi. Dolayısıyla biz bu yavrularımızı hem Allah'ın hem de Resulullah'ın birer emaneti olarak görüyoruz. Bu vesileyle; üniversite öğrenicileri, depremzede aileler, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerimiz ve mahalle halkına yönelik Fatih Camii'mizin altındaki iftar yemeğinin verilmesini sağlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, her akşam gelen misafirlerimizle ilgilenen Kur'an kursu öğreticilerimize, din görevlilerimize ve manevi rehberlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Programa katılan öğrenciler ve danışmanlar anlamlı organizasyondan ötürü duyduklarını memnuniyeti dile getirdi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ