• Haberler
  • Edirne
  • Yaçi, 'Güneş gözlüğü olmadan dışarıya çıkmayın'

Yaçi, 'Güneş gözlüğü olmadan dışarıya çıkmayın'

Havaların ısınmasıyla birlikte doğru güneş gözlüğü tercih etmek büyük önem taşıyor. Optisyen Levent Yaçi, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla güneşin zararlı ışınlarından korunmak için dışarıya çıkarken güneş gözlüğü takılması gerektiğini söyledi.

Yaçi, 'Güneş gözlüğü olmadan dışarıya çıkmayın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminde doğru güneş gözlüğü tercih edilmesi gerektiğini belirten Optisyen Levent Yaçi, “Güneş gözlüğünün UV 400 ya da 420 olması lazım. Uzun yolculuğa çıkacaksa polarize cam tavsiye ederiz. Bu mevsimde dışarıya çıkarken mutlaka güneş gözlüğü kullanmak gerekir. Özellikle renkli gözleri olan kişilerin bırakın yazı, normal zamanlarda da her dışarıya çıkışta mutlaka gözlük takmasını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız ya kararan camlı, ya da koruması olan güneş gözlüğü takmalarında fayda var.” şeklinde konuştu.

Yaçi, güzel gözükmek ya da aksesuar amaçlı gözlük takanlara da uyarıda bulundu.

Şık görünmek için tercih edilen yanlış gözlüklerin göz sağlığına zarar verebileceğini dile getiren Yaçi, pazarda ve ucuzculuklarda satılan gözlüklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Doğru güneş gözlüğünün göz sağlığı açısından büyük önem taşıdığının altına çizen Yaçi, “UV 400 dediğimizde güneşten gelen zararlı ışınların önüne geçilmesi anlamı ortaya çıkıyor. Üzerinde özel bir film olduğu için güneşli havalarda zararlı ışınları süzüyor ve gözün yorulmasını engelliyor. Bu sayede gözde yanma, batma, kaşıntı ve baş ağrısı gibi şikayetlerin oluşmasının da önüne geçilmiş oluyor.” Dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN