• Haberler
  • Edirne
  • Üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etmek için yürüdü

Üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etmek için yürüdü

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı ve öğrenciler tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi.

Üniversite öğrencileri İsrail'i protesto etmek için yürüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi Edirne Başkanlığı ve Trakya Üniversitesi öğrencileri İsrail protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve 81 ilde Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinde eş zamanlı yürüyüşler gerçekleştirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla Bolca Ana Yemekhanesi önünde bir araya gelen öğrenciler ve teşkilat birimi sloganlar eşliğinde yürüdü.

Öğrenciler yürürken Türk ve Filistin bayrakları açtı.

"Ey dünya daha kaç çocuk ölmeli", "Türkiye'deki öğrenciler Filistin için birleşti", "Zulme ve zulmün ortaklarına sessiz kalmıyoruz" ve "Filistin özgür değilse tüm dünya tutsaktır" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, " Edirne’den Gazze’ye direnişe bin selam" diye slogan attı.

Yürüyüş sonunda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamanın Türkçe metnini Edirne ÜNİAK Teşkilat Başkanı Eren Çam, İngilizce metnini ise Endonezyalı üniversite öğrencisi Dalwa Azzahra okudu.

İsrail’in 1948’den bu yana Filistinlilere zulüm ettiğini belirten Çam, “7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendireceği bir soykırım halini almıştır. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yaşadığı acıları, canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir.” Dedi.

Çam, İsrail’in yaptığı zulümün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası platformlara taşındığını ve protesto edildiğini aktardı.

ABD’deki olayların İsrail tarafından hiç beklenmediğini ifade eden Çam, dünyanın dört bir yanında protestoların artacağını iletti ve şunları kaydetti:

“Dünyanın dört bir yanından gelen makul çağrıları ses yalıtımlı odalarından duymayanlar, artık kelimenin tam anlamıyla çaresiz şekilde sonlarının yaklaştığını görüyor ve kontrollerini her geçen gün biraz daha kaybediyorlar. Biz de bugün buradan haykırıyoruz. Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi Üniak olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ‘SAYSTOP’ eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize  ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.” Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN