Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerden eylem

Edirne Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, iş yükü ve fazla çalışma saatlerinden dolayı eylem yaptı.

Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerden eylem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhasebeciler, Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası öncülüğünde Atatürk Anıtı'nda bir araya gelerek eylem yaptı.

Basın açıklaması öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Türkiye genelinde serbest muhasebeci mali müşavirler tarafından eş zamanlı düzenlenen basın açıklaması, Edirne'de Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını okuyan Edirne SMMMO Başkanı Cüneyt Keskin, mali müşavirlerin iş yükü ve fazla çalışma şartlarını eleştirdi.

Keskin, gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin azaltılması tartışılırken mali müşavirlerin neredeyse haftanın 7 günü 24 saat ofislerde olduklarını aktardı.

Keskin, 125 bin Serbest muhasebeci mali müşavir ve 5 bin yeminli mali müşavir ile 18 bin stajyerin ülke genelinde faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısının her geçen gün arttığını belirten Keskin, 77 serbest muhasebeci mali müşavir ve 8 yeminli mali müşavir odasının TÜRMOB çatısı altında hizmet verdiğini ve bu beyan içeriklerinin her geçen gün zorlaştığını aktardı.

Müracaatlarının hayata geçirilmesini talep ettiklerini dile getiren Keskin, “2024 yılı geçiş dönemi olması ve ikincil mevzuatın oldukça geç yayımlanması ve aşırı yoğunluk nedeniyle geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltme işlemlerinin yapılmaması için dayanakları ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na yaptığımız müracaatımızın hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 2023 yılına ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin ve elektronik defter beratlarının yüklemelerinin Nisan ayındaki resmî tatil sürelerinin uzun olması nedeniyle zamanında yapılması mümkün değildir. Bu nedenle kurumlar vergisi beyan süresinin, e-defter berat yükleme süresinin ve geçici vergi beyan süresinin uzatılması gerekmektedir. Bölgede yaşanan olağanüstü koşullar dikkate alındığında deprem bölgesinde devam eden mücbir sebep halinin yılsonuna kadar uzatılması gerekmektedir.” Dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN